Reisnieuws

Het roer om? Hier emigreer je het goedkoopst heen

Gepubliceerd: 26 feb 2017 0
Je bent toe aan iets nieuws. Het roer moet om. Maar waar ga je heen? Waar is het goedkoop én mooi wonen? Naar deze plekken, dichtbij en ver weg, emigreer je het goedkoopst, aldus de Amerikaanse expat-adviseur Kathleen Peddicord. Zit er iets tussen voor jou?

Binnen Europa: de Algarve in Portugal

Het strandje bij het dorpje Carvoeiro (Foto: Reisreporter Arvy001)

De Portugese kuststreek Algarve behoort tot de lekkerste Europese plekken om te wonen. Én de goedkoopste. Neem het sfeervolle vissersplaatsje Carvoeiro aan de rotsachtige kust. Hoogbouw is hier ten strengste verboden, wat het dorpje een typisch Mediterraans uiterlijk geeft. Als je van gezelligheid (maar niet van drukte), mooi weer, strand en lekker eten houdt, is het hier heerlijk wonen. De gemiddelde inwoner van Carvoeiro, zo werd berekend, is hier in totaal €1070 per maand kwijt, waarvan ongeveer €650 aan huur.

Columbus-woontip: Carvoeiro is zo klein dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je gaat wonen. Het meest gewilde (maar nog steeds niet heel erg gewide) vastgoed vind je aan het bruisende kuststraatje. 

Binnen Europa: Barcelona in Spanje

Het uitzicht over Barcelona vanaf de Sagrada Família (Foto: Reisreporter Pixelfun)

Er zijn ergere plekken om je kamp op te slaan ... Als je in Barcelona woont, word je meteen in de wereld van shoppen, tapas en voetbal geworpen. Inwoner zijn van deze heerlijke stad kost je gemiddeld €1500 euro per maand, waarvan ongeveer €900 euro aan huur. 

Columbus-woontip: Dol op Spaans eten en volkse gezelligheid? Misschien is de wijk El Borne dan iets voor jou. Hier vind je de leukste cafeetjes en restaurantjes en de mooiste markt van Barcelona, delicatessenmarkt Santa Catarina. Maar het belangrijkste: de straten overspoelen nog niet helemaal van de toeristen, zoals in andere delen van de stad.

Verder weg: Chiang Mai in Thailand

De Wat Phra Singh tempel in Chiang Mai (Foto: Reisreporter Primavera31)

In Chiang Mai in het noorden van Thailand zul je niet de enige emigrant zijn, want menig backpacker blijft hier hangen. Deze populaire en bruisende stad barst van de historie - neem alleen al de prachtige Wat Phra Singh tempel - en is omgeven door de hoogste bergen van het land. De isolatie leidde tot de instandhouding van een geheel eigen cultuur met unieke festivals en tradities. Het Thais machtig zijn is een pre, al kun je je vrijwel overal redden met het Engels. Dit leven aan de andere kant van de wereld is het jouwe voor slechts €970 per maand, waarvan gemiddeld €670 aan huur.

Columbus-woontip: Houd je van leven in de brouwerij? Nestel je dan in de buurt van de Tha Phae Gate, dicht bij het centrum.

Verder weg: Granada in Nicaragua

Het uitzicht over de daken met daarachter het Meer ​(Foto: Reisreporter NNancyJanssen)

Het Nicaraguaanse Granada, gelegen aan het Meer van Nicaragua, behoort tot een van de mooiste stadjes van Midden-Amerika. Sommigen beweren zelfs dat het dé mooiste stad is. Dat heeft alles te maken met de kleurrijke gebouwen, grote kerken en levendige parken. Wedden dat jij je er meteen thuis voelt? Oké, één nadeeltje: hoe uitnodigend het ook uitziet, zwemmen in het meer is niet mogelijk omdat er agessieve zoetwaterhaaien rondzwemmen. Je woont hier al een maand voor in totaal €1140. De huur van een huisje kost je gemiddeld €730 per maand. 

Columbus-woontip: Voor een kleurrijke woning in goede staat moet je in het centrum zijn. Daarbuiten zijn de huizen een stuk ouder - lees: vervallen. 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...