Interview

2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

Gepubliceerd: 13 oct 2016 13
Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangstelling. Dit zijn haar andere 5 favorieten!

6. Étretat







Gelegen in de provincie Normandië. Niet alleen een aantrekkelijke dichtbij-bestemming, maar herbergt ook bijzondere kliffen. Hoog boven de kust torent de krijtrots 'Aiguille'. Het is een fantastische plek om aanwezig te zijn bij eb, dan kun je over de stenen lopen bezaait met wier. Dat maakt het wel spiegelglad. Je snel verplaatsen om een andere positie in te nemen voor een foto, is er niet bij. De foto had ik visueel al een beetje in mijn hoofd gemaakt. En dan is er geen weg meer terug voor mij. Wanneer dan ook nog eens de schemering intreedt, een zeilbootje voorbij vaart en de zon langzaam ondergaat, wordt het vanzelf een van mijn favoriete foto’s.  



7. De Wadi Rum in het avondlicht







Dit is het mooiste beeld van mijn rondreis door Jordanië. De kleuren van het zand, de rotsen en lucht worden intenser wanneer de zon langzaam onder gaat. Ik besloot om vanuit het tentenkamp de Wadi Rum in te lopen. Een zware tocht door het losse zand, maar ik wilde persé de zonsondergang zien en beleven. Al hangend op een rots zag ik in de verte deze karavaan aankomen. De zon ging langzaam onder, de lucht kleurde zacht geel en de karavaan kwam echt onze kant op. Het opstuivend zand werd gevangen door de laatste zonnestralen. Ik voelde me zo'n mazzelkont.



8. Flores 







Het meest westelijk gelegen eiland op de Azoren is de moeite waard om ontdekt te worden en heeft mijn hart gestolen. De zon schijnt niet altijd op het eiland, het is tenslotte geen strandbestemming, maar wanneer de zonnestralen zich eenmaal door de wolken heen lijken te wringen, wordt het een gouden lappendeken. In het landschap zie ik de weilanden en akkers liggen als dambordpatronen, afgebakend met de hortensiahagen, hetgeen een mooi lijnenspel geeft. 



9. 't Wad







Mijn favoriete landschap van Nederland, is met zijn langgerekte dijken een waar schouwspel. Wat een speciaal licht heb je daar. Heel de kust vanaf Moddergat tot de zwarte Haan is buitengewoon mooi. Vóór zonsondergang ga ik op pad om het waddenlicht te grijpen met mijn camera. Wanneer de zon net onder is, lijkt er een tovenaar te komen die alles omtovert in pastelkleuren. De aan weer en wind blootgestelde houten paaltjes herbergen fotografische schoonheden. Ik wilde een opname maken met het zigzag patroon van de paaltjes in zee. Dan maakt tien meter naar links of rechts het verschil. Soms kan ik het niet overzien en gebruik ik het zoekkader van mijn fototoestel om te ordenen.



10. Fjallsárlon







In dit gletsjermeer in IJsland drijven de ijsbergschotsen van de Fjallsjökull. Het is hier totaal niet toeristisch en je kunt vrij dicht bij de gletsjer komen. Het immense landschap wordt in deze foto tot uitdrukking gebracht. Het kleine groene tentje is natuurlijk ultiem om de grootsheid van het landschap nog eens extra aan te dikken. Ik maak daar dan ook  grif gebruik van.



Foto's zijn afkomstig van Mieke de Haas, bekijk haar Columbus Reisreporter profiel hier.



Klik hier om deel 1 te lezen.



 


deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen"

  • profile image comment

    Wow schitterende serie

    Door Willemien • geplaatst op 2016-10-14 18:13:50
  • profile image comment

    Prachtig!

    Door JBussers • geplaatst op 2016-10-13 12:51:32
  • profile image comment

    Heel mooi Mieke, als je ze zo allemaal achter elkaar ziet, blijkt maar weer dat jij de koningin van de landschappen bent :-) Je mag trots zijn op dit artikel!

    Door JMoerkens • geplaatst op 2016-10-20 09:46:52

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...

Test je kennis van Scandinavië en win 2 vliegtickets naar Fins Lapland!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou met twee vliegtickets naar Fins Lapland voor een geweldig Scandinavisch avontuur!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste scor...