Editie 73 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt

Gepubliceerd: 14 mei 2018 0
Columbus-editie 73 is uit! In deze editie, die in het teken staat van sterren (in alle soorten en maten), sturen onze reporters je weer van de gebaande paden af in de Bahama’s, El Salvador, Girona en Paramaribo. Verder lees je er alles over ónze 31 favoriete wereldsterren. Niet omdat ze beroemd zijn, maar omdat ze roem verdienen.


(Foto: Discover Crystal River FL)

Sterrenstof tot nadenken

Sterren aan en van de hemel, sterrenbeelden, Michelinsterren, zeesterren, wereldsterren; je raadt het al: van deze editie ga je, uh, sterretjes zien. Schaf de editie aan en lees over ónze 31 wereldsterren. 


(Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Het warme bad dat de Bahama's heet

De sterren van de Bahama’s zijn niet de Mariah Careys van deze wereld, die hier een tweede huis hebben. Vooral niet volgens de Bahamanen zelf, die totaal niet starstruck zijn: het zal ze een zorg zijn wie je bent. De échte sterren zijn de vele onbewoonde eilanden, de kleuren van de zee, de gemoedelijke locals, de baaien, de schildpadden en al het onderwaterleven. Welkom op de Bahama’s. De Caribische archipel is volgens Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot totaal anders dan wat je ervan denkt te weten. 


(Foto: Beto Adame © Columbus Travel)

Spelen met vuur in El Salvador

Het piepkleine El Salvador heeft vanwege een langslepende burgeroorlog en bendegeweld een slechte reputatie. Onterecht, vinden Columbus-reporters Ynske Boersma en Beto Adame. De oorlog is allang verleden tijd en van gangs heb je als reiziger niets te vrezen. Desalniettemin zal je er voor hete vuren komen te staan: je bevindt je hier midden in de Ring of Fire en kunt maar liefst 23 vulkanen trotseren …


(Foto: Marije van de Vlekkert © Columbus Travel)

Tour de Girona. In vijf etappes door de Europese wielerhoofdstad

Dankzij de nabijheid van de natuur en autoluwe wegen, is wielrennen volkssport nummer één in het Noord-Spaanse Girona. Maar er zijn méér redenen om niet meteen op de eerste trein naar Barcelona te stappen. Columbus-reporter Marije van de Vlekkert neemt je in vijf etappes mee door deze ondergeschoven parel. Rijd jij mee in haar wiel? 


(Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

Een meet & greet met Paramaribo

Nog vóórdat Columbus-reporters Tom Aussems en Tim Bilman op reportagereis vertrokken lag er al een waslijst aan aanbevelingen voor ze klaar en stonden er drie ontmoetingen met ooms, tantes en vrienden – van vrienden – ingepland. Het bevestigde weer eens: de band tussen Nederland en Suriname is onlosmakelijk. Op eigen houtje kennismaken met Paramaribo? Zo meet, greet, eat, see en sleep je je een weg door deze hoofdstad.

Bestel editie 73 in onze webshop.

deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Door: Roselinde
Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eindelijk naar de VS!

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eind...

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.