Fietsvakanties

Alta Badia in Zuid-Tirol: een onvergetelijke bergvakantie

Gepubliceerd: 15 mei 2019 | Fietsreizen | Natuurreizen | Actieve reizen 0
Voor mountainbikers én wielrenners is Alta Badia vooral in de zomer ‘the place to be’. Neem alleen al de Maratona dles Dolomites-Enel op zondag 7 juli, Europa’s grootste evenement voor fietsliefhebbers. Een panoramische tocht dwars door de zeven passen van de Dolomieten.


Dwars door de zeven passen van de Dolomieten. (Foto: Alta Badia Brand/ Alex Moling)

Minstens zo’n belevenis is de Dolomieten Fietsdag, op zondag 16 juni, een absolute must voor de fietsliefhebber. Van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags is een parcours van 108 kilometer lengte exclusief gereserveerd voor toerfietsers. Een gratis toegankelijk evenement, dat garant staat voor een onvergetelijke rit door het Unesco Dolomietenlandschap.

Al dat wandelen en fietsen maakt hongerig. Dan is het goed om te weten dat de regio bekend staat als het puikje van de Italiaanse gastronomie, met maar liefst vier Michelinsterren op nog geen 15 vierkante meter.

Het culinaire topniveau van Alta Badia wordt jaarlijks onderstreept tijdens het evenement Saus dl bosch’ (‘Delicatessen uit het bos’) op 20 augustus in Colfosco. Het dierenpark van het plaatsje is dan het centrum van een wandelroute vol lekkernijen, uitgestald in sfeervolle houten stalletjes. 

Nog meer smakelijke hoogstandjes vindt u tijdens het culinaire symposium La Dolomitica in Alta Badia, op vrijdag 1 augustus. Talrijke chefs van de meest gerenommeerde restaurants uit de omgeving brengen een culinaire ode aan het berglandschap waarmee zij zo innig zijn verbonden.
 

Voor meer informatie: www.kronplatz.com/zomer/nl of www.altabadia.org/dolomieten-unesco
 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...