Dag 4 Hermanus whale watching of toch niet? DEEL2

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Dag 4 Hermanus whale watching of toch niet? DEEL2'
Was hier op 2011-11-08 Gepost op:
dit is het vervolg op DEEL1

We hebben veel verschillende walvissen gezien, een moeder met kalf kwam zelfs tot 5 meter afstand vd boot. Zo dichtbij heb ik ze nog niet eerder gezien. We hadden leuk contact met Albert, de kapitein. Hij vertelde vol enthousiasme over de walvissen en andere dieren. Gaf ook fototips en draaide de boot zo dat ik mooie foto’s kon maken. Hij had er duidelijk schik in, omdat ik zo’n grote teletoeter bij me had. De tijd vloog voorbij.

Na een uur kregen we nog wat bijzonders te zien. Er was een albino kalf gesignaleerd. Dit kalf is dus wit van kleur. Zo iets aparts heb ik nog nooit gezien. De moeder van dit kalf was ook albino geboren. Inmiddels is ze lichtbruin geworden. Onze dag kon niet meer stuk. Wat was dit een bijzonder mooie tour.

Ik kan met recht zeggen dat deze whale watching tour een gedeelde eerste plek krijgt in mijn top whale watching tours. Dit was tenslotte mijn 8e keer whale watchen. Paulien was ook helemaal onder de indruk. Die viel dan ook wel gelijk met haar neus in de boter. Na anderhalf uur gingen we terug naar de haven. We zouden eigenlijk nog voor dolfijnen en haaien gaan kijken, maar het weer verslechterde, dus voeren we direct terug. Dit was ook wel te merken. De golven waren nu nog hoger geworden! Paulien kon er niet zo goed tegen, die begon een beetje groen te zien ;-) Gelukkig waren we weer snel in de haven.

In The Great White House kregen we nog koffie of thee aangeboden en konden we de film terug kijken die er was gemaakt. Daarna had je de mogelijkheid om deze te kopen. We besloten om hier nog even te blijven voor een lekkere lunch. Na de lunch heb ik nog even een schitterende villa gekocht op Dyer Island. Dat was echt een koopje, dus kon ik niet laten gaan. Kortom wellicht begrijpen jullie nu beter waarom deze tour zo bijzonder voor ons was; de enige die waren uitgevaren en naast de walvissen ook nog 2 bijzondere dingen gezien (tail slapping en albino kalf)

Vervolgens reden we terug naar Hermanus. We deden nog even wat boodschappen bij de Spar. Paulien vond het een goed idee om zelf te koken. Ik niet ;-) was blij dat ik even niet hoefde te koken, maar Paulien vond het geen probleem, dus zij was de kok voor vanavond! We waren tenslotte toch vroeg terug en hadden een keukentje in ons huisje. Het werd spaghetti met struisvogel gehakt. Eenmaal in het huisje viel Paulien, vol van de indrukwekkende whale watching tour, in slaap. Ik ging de foto’s bekijken en een blogbericht voorbereiden. De spaghetti a la Paulien was heerlijk. Die mag vaker koken hahaha.

Na het eten konden we even bij de eigenaresse een bericht plaatsen. Helaas met een internetverbinding en een pc uit het jaar nul. En ik moest 19 foto’s uploaden. Dat duurde dus wel even. Uiteindelijk was de eigenaresse hier ook niet zo blij mee. We ronden het snel af (vandaar dat er toen ook geen groepsmail naar de vrienden was gestuurd) en lagen daarna al vroeg in bed. Door alle indrukken, dingen die we meemaken en het volle programma zijn we meestal om half 9 wel uitgeteld.

Om nog even terug te komen op die villa. Jullie zijn vast benieuwd naar dit prachtige huis. Ik heb het huis alleen niet voor mezelf gekocht, maar als investering voor een……Afrikaanse Pinguïnfamillie. Ja dat hadden jullie kunnen weten natuurlijk. Ik als Pinguïn gek moest natuurlijk dit goede doel steunen. Ze hebben een project waarmee ze huisjes in de natuur verwerken zodat het net Pinguïn holen lijken, deze zijn veilig en bieden een betere bescherming tegen bijvoorbeeld roofdieren. Normaal gesproken maken ze deze holen zelf, maar doordat de mens voor industrie die grond van het eiland heeft gehaald kan dat nu niet meer. Het gaat dus nu niet goed met de Afrikaanse Pinguïn en ze doen er nu alles aan om er voor te zorgen dat deze niet verdwijnen. Daarom heb ik op Dyer Island een stukje grond met een huisje gekocht. ;-) Voor meer informatie over dit project, een voorbeeld van een huis en bewijs dat ik inderdaad heb meegedaan (onderaan) zie: http://www.dict.org.za/penguin_supporters.php
Dit was em weer voor vandaag. Tot morgen
Garoetjesssss van ons!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning albino

albino

Voorvertoning moeder

moeder

Voorvertoning albino

albino

Voorvertoning prachtige dieren

prachtige dieren

albino

albino

moeder

moeder

albino

albino

prachtige dieren

prachtige dieren

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.