West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Kaap image

Oudtshoorn en Montagu: Fijne jaarwisseling!!

West Kaap
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Oudtshoorn en Montagu: Fijne jaarwisseling!!


Woensdag 29 december: Vanmorgen weer vertrokken uit een mistig Plettenberg Bay, helaas voor ons geen drankje bij The Plettenberg op aanraden van Marie Therese, want het was volkomen mistig de 2 dagen….
Wij weer verder op pad naar Oudtshoorn, de hoofdplaats van de Kleine Karoo, een regio in de West Kaap provincie. Zeer bekend om de struisvogels, er schijnen er hier zo’n 1,5 miljoen te leven. Veelal voor de kweek natuurlijk en jaren terug was de struisvogel veer erg veel geld waard, zelfs meer dan goud zo eind jaren 1800. Hoe verder we reden hoe lekkerder het weer gelukkig weer werd. Eerst een bergpas over met erg veel mist maar daarna kwam de zonneschijnJ. We verbleven dit keer in The Thorntree Country House, erg mooi gelegen in de vallei vlak na het plaatsje Oudtshoorn. In de middag lekker hier geluncht, heerlijke salade gegeten, en daarna hadden we allebei geen zin om op pad te gaan. De zon scheen, er was een mooie tuin, een zwembad, wij dachten wat willen we nog meer. We zijn dus eens lekker plat gegaan en een boekje gaan lezen. Dat waren we natuurlijk eigenlijk van plan in Plettenberg, dus dan maar lekker nu! Rond uurtje of 16.00 nog een stukje gaan rijden in de omgeving en gestopt bij een struisvogel weiland, ze kwamen allemaal naar het hek gelopen toen we daar stonden. Best maffe vogels zijn dit, ze hebben slechts 2 tenen en een guitige kop met zeer grote ogen. Wij nog geprobeerd ze te voeren met gras, maar dat eten ze dus niet, slimmeriken die we zijn;). Ze hebben een grote snavel dus kauwen kunnen ze niet natuurlijk.
In de avond hebben we gegeten in onze accommodatie omdat het restaurant goed stond aangeschreven. Dennis ging voor de struisvogelbiefstuk, moest toch ook een keertje worden uitgeprobeerd. En dat smaakte best lekker.

Donderdag 30 december:
We vervolgden onze reis weer naar de volgende stop, Montagu. Gelegen aan de route 62, deze kun je vergelijken met de Route 66 in Amerika. Een mooie route door prachtig landschap van bergen en dalen langs allerlei plaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We hoefden niet al te ver te rijden dus voor 12.00 uur waren we al op plaats van bestemming. Montagu staat ook bekend om zijn grote wijnindustrie, voornamelijk Robertson wijnen. Er liggen hier in de omgevingen wel honderden wijnboerderijen waar je proeverijen kunt doen of kunt eten. Ook wij hebben dat nog geprobeerd maar helaas was er geen ruimte meer voor ons. Het was een erg mooie locatie, een soort oude hollandse boerderij gelegen middenin de heuvels met de naam Mooi Uitsich. We merken trouwens dat het Zuid Afrikaans toch best op het Nederlands lijkt, wanneer mensen langzaam praten kunnen we elkaar redelijk verstaan. Alleen is het Zuid Afrikaans een soort simpel oud Nederlands waarbij bijvoorbeeld de t achter een woord vaak wordt vergeten, zoals bij Mooi Uitsich. En ze gebruiken ook woorden uit brabants dialect zoals vinnig, dan bedoelen ze snel.
In de middag hebben we nog wat rondgewandeld in het dorp, want hier staan meer dan 20 huizen op de lijst van nationale monumenten. De huizen hebben de oude Nederlandse stijl of gregoriaans, engels. Mooi plaatsje. S’avonds heerlijk gegeten tegenover het hotel, lekker Curry met rijst en roti gegeten. Best weer eens lekker na een tijdjeJ!

Vrijdag 31 december: oudejaarsdag, vandaag gaan we door naar Stellenbosch, de hoofdplaats van de wijnregio. Hier gaan we dus oud en nieuw vieren.

Wij wensen iedereen een hele leuke, fijne avond toe en goede jaarwisseling. En natuurlijk alle goeds, gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar:2011!!!!

Tot in het nieuwe jaar weer,
Dikke kus DeAn

Foto's

5601b.jpg
5601b.jpg
Deanbanffer
95c25.jpg
95c25.jpg
Deanbanffer
91f9d.jpg
91f9d.jpg
Deanbanffer