Schitterend Sabi Sands!!

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Schitterend Sabi Sands!!'
Was hier op 2008-10-10 Gepost op: 7 reacties.
Onze eerste "verre" reis is naar Zuid-Afrika, dus daar hoort zeker een "Wild-Live" ervaring bij.
Op aanraden van kennissen gaan we niet naar het Krugerpark maar naar Sabi Sands Game Reserve, een privepark dat tegen het Krugerpark aan ligt! Het schijnt dat in het Krugerpark grotendeels op geasfalteerde wegen gereden wordt en ook wel op de zandpaden maar niet door de bush en in Sabi Sands zijn geen geasfalteerde wegen en rijd je grotendeels door de bush!
Geen idee wat ons te wachten staat.
We komen om 14.00 aan, waarop we horen, dat als we willen, we met de game-drive van 15.30 mee kunnen.
Dat willen we natuurlijk wel!
Om 15.30 op pad, mooie plek in de jeep om foto's te maken, ben er helemaal klaar voor!
Zodra we bij de Lodge wegrijden zien we de eerste impala's, zien we de buffels, zebra's, schitterende vogels, een linguaan en zelfs een luipaard, wat behoorlijk zeldzaam is en in 3 uur tijd hebben we de Big Five gespot!
En hoe! We belanden in een droge rivierbedding waar een hele groep leeuwen een buffeltje hebben gescored!
Dat we zo dichtbij konden komen hadden we nooit kunnen bedenken en was in het begin best eng. Na een tijdje heb je dit echt niet meer in de gaten en lijkt het alsof je ze zo kunt aaien! Toch maar niet doen.
Op de terugweg komen we ook nog een kudde olifanten tegen, want die ontbraken er nog aan.
De volgende ochtend komen we bij een groep leeuwen met 6 cubs! echt schitterend om te zien, helaas zijn ze wat lui door de hoge temperaturen zo vroeg al, maar ze hebben prachtige lieve koppies!
op een gegeven moment horen we via de radio dat een luipaard op zoektocht is naar een vrouwtje.
We hebben meer dan een uur achter en bij hem gereden, wat een schitternd gezicht was. Op een gegeven moment kwamen er 2 hyena's waarop het luipaard in een boom belandde. Geen energie om er tegen te vechten in zijn eentje en dan kiezen ze vaak voor de makkelijkste weg, volgens de ranger.
Schitterend om mee te maken!
De rangers weten precies waar ze zijn moeten, scheuren overal onder en tussendoor, het was echt een belevenis!
Deze Lodge, Kirkman's Kamp, was super-de-luxe, wat leuk was om een keer mee te maken, maar voor ons niet echt hoeft, De plek is het echter waard om terug te komen, dus dat gaat ook zeker nog een keer gebeuren!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Buffeltje gescored!

Buffeltje gescored!

Voorvertoning Borreltje in de bush!

Borreltje in de bush!

Voorvertoning Crossen door de Bush!

Crossen door de Bush!

Voorvertoning Luipaard op zoektocht naar het vrouwtje!

Luipaard op zoektocht naar het vrouwtje!

Buffeltje gescored!

Buffeltje gescored!

Borreltje in de bush!

Borreltje in de bush!

Crossen door de Bush!

Crossen door de Bush!

Luipaard op zoektocht naar het vrouwtje!

Luipaard op zoektocht naar het vrouwtje!

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

7 reactie(s) bij "Schitterend Sabi Sands!!"

 • profile image comment

  Wat een geweldige ervaring zeg! Zeker zo'n eerste safari maakt veel indruk (deed het bij mij althans, was toen verkocht), gaaf dat je zoveel hebt mogen zien!!

  Door Joanna • geplaatst op 2009-07-22 09:13:12
 • profile image comment

  Het is idd een geweldige ervaring, maar dat geluk heb je niet altijd. Je kunt het ook "treffen" dat je een hele game drive "rondscheurd" zonder ook maar iets te spotten van de Big Five en dan is het op een gegeven moment minder leuk. Zeker als er dan hevig overleg over de radio plaatsvind en het genieten daardoor op de achtergrond komt te staan. In het Kruger zijn er ook genoeg paden (niet geasfalteerd) waar je nauwelijks mensen tegenkomt en dan het zelf spotten van de Big Five of een Cheetah is dan pas echt kikken en dat hebben wij ook mee mogen maken. Wat ik wil zeggen is dat het gaat om het genieten van wat je tegekomt en dat heb je niet altijd in de hand. Wij hebben ervaring met beide en elk heeft zijn charme en schaduw kanten.

  Door Leeu • geplaatst op 2009-05-25 20:40:31
 • profile image comment

  Over zandweggetjes en door ruig terrein heen is inderdaad veel leuker dan over geasfalteerde wegen. Was jaren geleden ook in het Kruger, dat was toen mijn eerste safari-ervaring dus ik vond het prachtig. Maar het park dat jij beschrijft lijkt me ook heel gaaf. Leuk verhaal!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2009-05-25 19:36:08
 • profile image comment

  Wat hebben julllie geboft zeg. Ik heb nog nooit een luipaard in het wild gezien. Ik ben 10 jaar geleden in Kruger geweest, en heb redelijk wat wild gezien, maar je rijd inderdaadover geasfalteerde wegen.

  Door Jelle51 • geplaatst op 2009-05-24 23:20:27
 • profile image comment

  Mooi verhaal! Ik ben wel in het Kruger geweest en inderdaad veelal over de gebaande paden en het was er redelijk druk.

  Door GrietBuis • geplaatst op 2009-05-24 23:12:00
 • profile image comment

  Dat klinkt fantastisch! en wat gaaf dat jullie binnenkort weer gaan, super dat jullie een reis hebben gewonnen.. groetjes Sandra

  Door woodstock • geplaatst op 2009-05-24 14:19:28
 • profile image comment

  Zo te lezen hebben jullie een prachtige reis gehad. Leuk is dat 'Bundu bashing'!!! ken je dat Zuid Afrikaanse woord? - betkent letterlijk wat je schrijft 'scheuren overal onder en tussendoor' vaak gewoon over gras/zand paden. Aan je fotos te zien is dit echt herkenbaar zelfs de 'ranger' een echte blanke man van Zuidelijk Afrika. Mooi dat jullie zo'n heerlijke reis hebben gehad! Happy memories. groeten Mireille

  Door Mireille • geplaatst op 2009-05-24 11:55:25

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.