KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bul in must in Zimanga GR

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Het Zimanga Game Reserve ligt een stukje ten noorden van het plaatsje Mkuze. Dit park is nog vrij nieuw en in ontwikkeling.
Inmiddels zijn er diverse mooie hides en is de Big-5 aanwezig. Alleen jammer dat de neushoorns ontdaan zijn van hun hoorns vanwege het stropen.
De olifantenbullen in het park zijn over het algemeen heel ontspannen en gewend aan auto's. Alleen als ze in must zijn blijft het wel oppassen. Dit is de grootste bul van het park en hij is in must. Uit een klier achter zijn oog loopt wat vocht en hij laat ook constant wat urine lopen. Gelukkig is hij nog niet op het toppunt van de must, want dan is zijn testosteron 50x verhoogd.
Onze gids durfde het aan om hem zeer dichtbij te laten komen. Olifanten zijn nieuwsgierig van nature. Deze foto is genomen met 24mm en een full frame camera. Anders gezegd hij verkleind het beeld. Hier staat de olifant nog op enkele meters van de auto. En dan is de grootste bul echt groot. Daarmee was het nog niet gedaan. Als je goed kijkt zie je dat hij naar voren beweegt en even later stond hij dan ook tegen de auto aan. Gelukkig verliep alles heel rustig en was het op geen enkele manier bedreigend. Eigenlijk alleen maar fantastisch en fascinerend om zo dichtbij te zijn.