KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Wild 5 adventures, ervaar de Oribikloof

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Jan10e

Wild 5 adventures, ervaar de Oribikloof

Wij hebben deze keer eens tijd genomen om een d-tour te maken en een overnachting te gebruiken om de Oribikloof te verkennen. Deze kloof ligt 30 km ten oosten van Port Shepstone. En dit ligt weer op een dik een uur rijden ten zuiden van Durban.
Het is een stuk weg met potholes, maar als je rustig rijdt zijn ze te omzeilen.
De Oribikloof is een gebied met vergezichten. Je hoeft alleen maar diverse keren 'on the edge' te gaan staan om de slingerende rivier en rotswanden te fotograferen.
De uitzichtpunten hebben sprekende namen als Overhanging Rock, the Needle, Baboons castle en Lovers Leap

Die heb ik dan ook gedaan. En lekker gelunched in Leopards Rock waar ik inmiddels een tip/foto van heb geplaatst.

MAAR: voor de echte thrillseekers... die komen aan hun trekken door deel te nemen aan een of meer wild 5 adventures. 83 lange suspension bridge, slide 160 m boven de grond, 100 m abseil naast waterval, werelds hoogste swing van 165 m of raften, grade 2 en 5 rapids. De hele dag onder de pannen.

Ik heb me keurig gedragen en heb de suspension bridge gedaan. Vond ik al eng genoeg met mijn groeiende hoogtevrees. Hoe ouder ik wordt hoe meer last ik daarvan heb.

Het is Valentijnsdag. Leuk om te zien hoe stelletjes juist op deze dag het leuk vinden elkaar te horen schreeuwen als de ander naar beneden springt (het is geen bungeejump).
Of hij haar hand vasthoud als ze 'stoer' op randje gaat staan voor gezamenlijke selfie.

Om terug te keren naar de N2 rijden we Door het Oribi gorge nature reserve. Het is nog niet al te laat dus nog voldoende zon in de kloof, want nu rij je nl. daar beneden waar je eerder boven hebt gehangen.

Een erg leuke vakantiedag.

Foto's

f3169.jpg
f3169.jpg
Jan10e
8f80d.jpg
8f80d.jpg
Jan10e
3236b.jpg
3236b.jpg
Jan10e