Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Einde van de strijd in Sabi Sands

Krugerpark,
Zuid-Afrika


De afgelopen weken heb ik enkele foto's geplaatst van de jacht op een buffel door een viertal vrouwtjes leeuwen. Nog nooit hadden we een kill van begin tot het eind, zo mooi en van zo dichtbij gezien.
We zagen dit in Sabi Sands GR. Dit privé park heeft een open verbinding met het Krugerpark. De leeuwinnen behoren tot een familie die een vast territorium heeft in Sabi Sands GR. De buffels migreren vrij. Het voordeel van Sabi Sands is dat de gidsen bij bijzondere dingen van het pad af mogen. Mede daardoor stonden we eerste rang bij deze jachtpartij.
Dit hadden we nog nooit zo gezien en was ook een absoluut hoogtepunt van onze reis. De spanning van de jacht, het zien van de samenwerking, souplesse en kracht van de leeuwinnen en de doodsstrijd van de buffel maakten dit tot een gruwelijk maar bovenal een fascinerend schouwspel. Ook nadat de buffel neergehaald was bleef ze zich nog lang verzetten. Het duurde uiteindelijk nog 15 minuten voor ze haar laatste adem uit blies.

Op de foto is te zien dat één van de leeuwinnen de buffel bij de keel heeft, terwijl de andere leeuwin probeert de buffel letterlijk de adem te benemen. Dit laatste wordt ook wel de "Kiss of Death" genoemd.