Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Meer kans in Kruger NP

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Ik krijg vaak de vraag, hoe kan he toch dat jij zoveel ziet altijd als je door (bijvoorbeeld) het Kruger NP rijdt. Zo heb ik ooit in 2 dagen 7 luipaarden gezien tijdens een selfdrive door het Kruger NP. Daarom een aantal tips om de slagingskans te verhogen.
1)
Elk restcamp heeft bij de ingang/receptie een bord hangen. Hierop staan de sightings van de huidige en de vorige dag aangegeven. Luipaarden blijven vaak een dag of langer bij een prooi, leeuwen verplaatsen zich overdag vaak niet etc etc. Wilde honden blijven vaak lopen... Ik stop bij elk camp om het bord te checken voor het vervolg v/d rit of voor de volgende ochtend.
2)
Zorg dat je in de ochtend als eerste voor de gate staat. (dus 20 min. voor opening positie innemen)
Door de eerste auto's trekken dieren vaak weg van de wegen. Zo ben ik al vaak vroeg in de ochtend een wandelend luipaard op straat tegen gekomen, die loopt dan nog een stukje mee om vervolgens in de bush te verdwijnen. Ben je 10 minuten later, zie dus niets meer...
3)
Zie je en auto uit een weg komen, doe je raam omlaag en vraag of er daar wat te zien was, zo voorkom je onnodig omrijden.

Uiteraard tijdens het rondrijden ook op het gedrag van dieren letten, ook helpt het als je wat over de gewoontes van de div. soorten weet. Even een simpel voorbeeld, op het heetst v/d dag zullen leeuwen niet veel doen. Blijf daar dus niet te lang op wachten. Echter stuit je tegen de avond op leeuwen, dan heb je kans dat ze in actie gaan komen, kies dan dus slim positie en wacht....

Heel veel succes!!!