Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

bang

Krugerpark
Zuid-Afrika
Agrotewal

bang

Een blog schrijven hoe doe je dat, zijn er regels voor of gewoon uit de losse pols. Ach ik probeer het gewoon en kijk wel wat jullie er van vinden. Bang slaat niet op mijn angst om een blog te schrijven maar op een ontmoeting in het Krugerpark die door mijn foto's nog zo op mijn netvlies verschijnt.

We hadden zo'n dag waarop het wild zich niet laat zien, zo nu en dan wat vogels en de eeuwig aanwezige impala's maar ook niet zoveel. De natuur was wel prachtig en na grote hoeveelheden regen liet ook de zon zich zien. Dus wat kan je nou gebeuren. Een pad waarop we geen andere auto's tegen kwamen maar wel een grindweg. De huurauto redt het aardig al is het wel een lichte motor. Maar dan heuvel op en heuvel af, dat gaat goed denk ik. Ja oeps er liggen wel hele diepe plassen en dan de helling weer op. Ik ben blij dat het de beurt van mijn man is, al zit ik wel bij iedere plas of zou het een riviertje zijn met het zweet in mijn handen.

En dan een watertje waar we toch doorheen moeten erg diep en wat kijkt ons daar aan? De motor slaat af en we kijken nog eens goed om ons heen. Vele ogen kijken terug en komen in rap tempo dichterbij. Het lijkt wel een horror film in korte tijd wordt de auto bijna omsingeld door Waterschildpadden en echt waar een heuse krokodil komt ook dichterbij. En ja dan wordt je toch wel bang want wat moeten we doen als de schildpadden het water uit klauteren en onder de wielen terecht komen. IK zie mezelf niet de schildpadden redden om door een krokodil in mijn kuiten gebeten te worden . Daarom na toch nog een paar plaatjes gemaakt te hebben maar snel verder. Met een onwezenlijk gevoel vielen ze ons aan of waren de schildpadden alleen nieuwsgierig.

En ja BANG ben ik geweest om deze mooie dieren te verwonden. Maar wel een geweldige ervaring rijker.