Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Sabi Sand, Kruger en Blyde River

Krugerpark
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Sabi Sand, Kruger en Blyde River

Hallo iedereen, daar zijn we weer! Bedankt allemaal voor de super leuke berichtjes, erg leuk om te lezen!

We moeten trouwens even een correctie maken want het schijnt dat wij een fout hebben gemaakt over de BIG FIVE, tja we zijn nog niet zo ervaren. We hebben de BIG FIVE nog niet gespot, want daar hoort het Luipaard bij en niet de Giraffe zoals wij dachtenL….

Woensdag 15 december: 2e dag in Sabi Sand wildpark, heerlijk geslapen in een luxe rondavel. Dat is een traditionele Afrikaanse hut, maar dan nu heel erg luxe met super mooie badkamer en ruime slaapkamer. Dit complex was sowieso erg luxe allemaal, dat is ook leuk natuurlijk om er wel eens tussen te hebben. In Krugerpark hebben we namelijk ook in een rondavel geslapen in Olifant restcamp maar dat was erg simpel met twee kleine 1 persoonsbedjes erin. Ach ja dat heeft ook weer zo z’n charme.
De 2e dag in Sabi Sand gingen we om 04.45 uit bed om een 2e safari te doen met een ranger in zo’n open jeep. Heerlijk want het regende pijpenstelen dit keer…. Wij in dat ding met regenjack en poncho aan, maar na een 1,5 uur waren we nat tot op onze onderbroek, heerlijk;). De rit was het overigens wel waard want toen we even onderweg waren kreeg onze ranger een bericht door dat er 2 leeuwen aan het vechten waren met een buffel en ze deze buffel aan het doden waren. Wij met een rotgang over off road paden heen gereden in de hoop het te halen, maar toen we aankwamen was de buffel helaas al dood en lagen de leeuwen met bebloede bekken bij te komen van het gevecht. Het is best zwaar schijnbaar voor een leeuw om een buffel te doden aangezien buffels ook vaak leeuwen doden en dan blijft er letterlijk niets van het beest over dan huid en gelei.
Verder nog de neushoorn gezien, wat ook ééntje is van de BIG FIVE en een hyena naast de truck. Te veel dieren om op te noemen allemaal.
Na terugkomst even een warme douche genomen om op te warmen en daarna lekker ontbeten. Toen we wilde vertrekken zagen we dus dat de rechter achterband helemaal plat stond, joehoe daar gaan we weer dachten we. Gelukkig met hulp bij de accommodatie de nieuwe band erop gelegd en we konden op pad. Ondertussen al gebeld met Budget en we moesten een nieuwe auto gaan halen in Nelspruit, helaas lag deze plaats weer een uur verder rijden van onze plaats van bestemming. Dit heeft ons dus de hele dag gekost… weg dag maar het regende toch deze dag dus dat scheelt dan weer.
Voor de volgende dag werd er ook regen voorspeld, maar af wachten wat het gaat brengen.

Donderdag 16 december: vandaag om 05.50 opgestaan aangezien we weer naar Krugerpark wilden gaan. Gelukkig was het droog, ook hier zijn de weermannen niet altijd even goed bezig;), dus wij weer op pad rond een uurtje of 07.00. Dit keer ging de route naar Phabeni gate, aan de zuidwest kant van kruger. Wij weer op zoek naar dieren, dat wild spotten is trouwens best vermoeiend want je zit zo geconcentreerd te zoeken of je wat ziet. En jawel we zagen al snel weer een aantal dieren, dit keer ook een hyena met pups! Maar ook weer giraffen, zebra’s, buffels, olifant, impala, de reuzen reiger, krokodillen, visarend, hippo’s etc etc. Echt fantastisch om die dieren zo in het wild te zien.
We zijn zo rond 14.00 het park weer uitgegaan want de zon was inmiddels gaan schijnen en wilden nog graag naar de Blyde River Canyon, die erg dichtbij ligt bij Hazyview.
Wij op weg naar Graskop, een plaatsje waar de mist vaak zo dicht is dat je je buurman niet eens kunt zien staan als je naast elkaar staat! Gelukkig hadden wij dat niet vandaag.
De eerste stop was The Pinnacle, een enorme rots die tussen de Canyon instaat. Een mooi natuurwonder. De weg werd vervolgd richting God’s Window, een uitzicht over de vallei, maar helaas was hier wel veel laaghangende bewolking en het zicht was dus was minder. Als laatste in de route zijn we nog gestopt bij de drie Rondavels, het supermooi uitzicht op drie bergen in de Canyon en ook een punt waar je de canyon in kunt kijken. Wat een mooi natuurschoon is dat zeg. Ondanks dat het niet echt helder was, kun je nagaan hoe het dan moet zijn met mooie blauwe lucht en goed zicht!
Het was inmiddels al weer een uurtje of 17.00 en moesten nog een uurtje terugrijden, dus wij weer terug richting Hazyview. Snel even een stop gemaakt bij de drive thru van de Kentuky Fried voor een lekkere wrap en frietjes en die lekker opgegeten op onze kamer. Eens een simpel avondeten voor ons, maar wel erg lekker!

Er volgt snel weer een blog van de ervaringen in Swaziland!

Foto's

b6de8.jpg
b6de8.jpg
Deanbanffer
38165.jpg
38165.jpg
Deanbanffer
778c9.jpg
778c9.jpg
Deanbanffer