Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Weeskind in Langa Township

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Het was een indrukwekkende wandeling door Langa Township, een grote krottenwijk behorend tot Kaapstad. Hoewel er veel armoede heerst, is er een grote sociale cohesie en zie je veel mensen met een lach op hun gezicht. Toch is het leven er zwaar...

Een hartverwarmend initiatief is de Ikhaya Labantu Homeless Shelter. Ikhaya Labantu betekent "Het huis van de mensen". Hier worden gehandicapten, hulpbehoevende ouderen, maar vooral weeskinderen opgevangen. Ze worden hier voorzien van toezicht, warme maaltijden, en leren dingen zoals het verbouwen van groenten. Je kunt de plek bezoeken en ter plaatse een donatie geven. Doen! Het was een mooie plek waar hoop voor de toekomst de boventoon voerde.

Dit jochie wilde per se mijn camera vastpakken en keek wat boos toen ik dat niet toe stond. Ach.. een beetje assertiviteit kan geen kwaad wanneer je opgroeit op een plek als Langa Township. Deze knul gaat het wel redden denk ik zo!

Ik vond deze excursie het meest indrukwekkend van heel mijn reis door Zuid-Afrika, omdat het je echt de keerzijde laat zien. Je voelt je er dichtbij de bevolking en de diepere laag van het land.