Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pinguïns ervaren

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Het gebied ten zuiden van de stad Kaapstad staat bekend om de vele pinguïns. Maar wil je een levenservaring om nooit te vergeten, neem dan de volgende trip ter harte!

Van oktober tot eind maart komen duizenden kleine Brilpinguïns en tientallen Keizerspinguïns naar Robbeneiland. Ze komen daar om te broeden en hun kids groot te brengen. Vanuit Kaapstad worden boottochten georganiseerd die naar het eiland varen. Bij deze tochten is het ook nog mogelijk om het eiland te betreden.

Ook is er een manier om de pinguïns nog beter te ervaren en tussen ze door te lopen. Vanuit Kaapstad worden dagelijks bustochten naar het zuiden (Zuidkaap) gemaakt. Overdag mag je heel dichtbij komen. Tussen oktober en maart ziet het letterlijk zwart/wit van de pinguïns. Daarna gaan ze de zee weer op. Tegen het begin van het broedseizoen keren ze weer terug naar het eiland en de Zuidkaap.

Op het eiland en op de Zuidkaap kun je zien hoe ze nesten bouwen, zelfs onder de grond! Ook zie je pluizige baby pinguïns en kun je dus van heel dichtbij ervaren wat voor grappige beestjes het zijn. Je ziet pinguïns vaak schudden met hun hoofd. Ze kijken je eerst met hun linkeroog aan en dan met rechts. Dit komt omdat ze je niet met beide ogen tegelijkertijd aan kunnen kijken. Wat een komisch effect geeft aan de beestjes.

Ben je tussen oktober en maart in de buurt van Kaapstad, boek deze tour en pak een vervoertje naar de Zuidkaap ! Het is echt een schitterende ervaring! Eén die je niet snel zal vergeten.