Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snorkelen met zeehonden in Kaapstad

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Duiken en snorkelen met zeehonden rond het schiereiland bij Kaap de Goede Hoop is zo'n unieke ervaring wat je tijdens je bezoek aan Kaap de Goed Hoop niet mag overslaan.

Je komt met eigen vervoer naar Scuba Shack Dive Center. Hier begint de lol. Wetsuits, flippers, snorkels en jonge duikenthousiastelingen zorgen dat je in de stemming komt. Langzaam komt het moment dichterbij. "Wow, over een uurtje zwemmen we tussen een groep zeehonden ... hoe dichtbij zullen ze komen ... zullen we het eng vinden?" Zeehonden zijn nieuwsgierig en zwemmen letterlijk rondjes om je heen, ze kijken naar je, terwijl ze op hun kop in het water hangen.

Vanuit Hout Bay of False Bay vertrekken je met de Daffy Duck, een enorme rubberboot met 85 pk motoren, naar de plek waar er gesnorkelt gaat worden. Divemasters en de coole crew brengen jou met een prachtige boottochtje naar Partridge Point. Honderden Zuid-Afrikaanse zeehonden (of Arctocephalus pusillus pusillus voor de expert...) plonzen in het water! Jij duikt, zij duiken met je mee, jij gaat links, zij gaan links. Het lijkt alsof deze speelse dieren hebben liggen wachten tot jij met ze kwam spelen. Wat een ervaring! En dat voor minder dan 45 euro!!

Maar er is meer dan zeehonden alleen: Red Romans, zebravissen, kleine haaitjes, inktvissen en baarzen. En het is veilig. Geen witte haaien, alleen maar vrolijke en speelse zeehonden.

[url="http://www.scubashack.co.za/" target="_blank"]Scuba Shack Duikcentrum[/url] in Kaapstad zal je onder begeleiding een top dag bezorgen!