Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Krokodillenbillen en Krokodillentranen

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

Krokodillenbillen en Krokodillentranen

Gewoon omdat ik het een leuke titel vind. Helemaal in het noorden van ZA een krokodillenfarm bezocht. Mooie rit ernaar toe. Je zit tegen de grens aan met Botswana en Zimbabwe. Grensovergang Pontdrift, maar even ervoor ga je linksaf. En dan maar gewoon de weg uitrijden tot je niet meer verder kan.
Gigantische krokodillen en gigantisch veel krokodillen. Tijdens de rondleiding krijg je de kweek te zien van ei, broeibakken, eerste zwemles, dan in het diepe… totdat ze 2 meter zijn. Dan zijn ze groot genoeg om iets met de huid te doen. De huid moet onbeschadigd blijven, dus de krokodillen moeten onderling geen ruzie krijgen. Hoe ze dat doen met de overbevolking in de bakken?
Het slachten in het onooglijke tentje is een bizarre gewaarwording. Ingewanden eruit, poten eraf, vlees denk ik weer als aas voor de nog in groei zijnde minikrokodillen. Heb grote bakken achter een tractor gezien vol met wit spul en vliegen erbij. Dat zal dan wel het vlees zijn geweest. De slager doet het snijwerk, de dames zorgen voor het uitlepelen van het vet totdat de huid helemaal schoon is. Zout erop, oprollen en dan de koeling in. Gekoeld vervoerd naar Italie.

De gids die ons alles liet zien is een aardig mannetje uit Zimbabwe. Triest levensverhaal. Niet alleen omdat een krokodil hem nog niet zolang geleden in zijn been had gebeten. (Zag er vreselijk uit die wond, want in het ziekenhuis hadden ze gezegd: moet aan de lucht genezen) Dus loopt ie er gewoon mee rond. In Zimbabwe was hij al met pensioen. Maar Mugabe heeft hem alles en ook zijn pensioen afgenomen. Dus is hij alweer 5 jaar in ZA aan het werk en stuurt zijn Rands naar Zimbabwe. En toch liep hij nog vrolijk te lachen. Sommige mensen hebben zoveel veerkracht. Bewonderenswaardig.
Een interessant bezoek, maar volgende keer toch maar niet meer.

Foto's

7334e.jpg
7334e.jpg
Jan10e
53df6.jpg
53df6.jpg
Jan10e
53df6.jpg
53df6.jpg
Jan10e
60f19.jpg
60f19.jpg
Jan10e
60f19.jpg
60f19.jpg
Jan10e
924e3.jpg
924e3.jpg
Jan10e
924e3.jpg
924e3.jpg
Jan10e