Kaapstad

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Kaapstad'
Was hier op 2011-01-05 Gepost op:
Zondag 2 januari: Op naar onze laatste stopplaats, Kaapstad!
Men zegt één van de mooiste steden van de wereld, dus wij waren erg benieuwd. We waren al zo rond 10.30 in Kaapstad zodat we nog de hele dag voor ons hadden. Helaas konden we bij de accommodatie nog niet inchecken en hebben we de bagage achtergelaten en zijn meteen maar weer op ontdekking gegaan.
Het V&A waterfront, een haven met shoppingmalls, vele restaurantjes en mooie uitzichten, ligt vlakbij het hotel. We zijn daar dan ook als eerste heen gegaan. De bewolking hing toch nog erg laag in de stad, en de Tafelberg konden we dan ook nog niet zien, dus was het wel leuk om dit even als eerste te doen. Na wat te hebben rondgelopen hebben we tickets gekocht voor de hop on hop off bus om de stad te gaan verkennen, dit blijft toch altijd een goede manier om te stad te leren kennen en je te oriënteren.
We zijn uitgestapt bij Greenmarket Square, een leuk toeristisch pleintje met allerlei stalletjes met souvenirs en daarna via de Company Garden’s te lopen naar het Iziko South African Museum. Hier was een tentoonstelling over de beste natuur- en wildlife foto’s van de wereld. Tevens kun je hier, in het dierengedeelte, allerlei Afrikaanse dieren zien (opgezet natuurlijk) welke in het land leven. Als je er naast staat besef je pas hoe groot ze allemaal zijn!!
Daarna de route weer vervolgd door de stad en geëindigd met een heerlijke sundowner (zo noemen ze hier een drankje tijdens zonsondergang) in de haven met uitzicht op de TafelbergJ
S’ avonds hebben we na lange tijd weer eens Aziatisch gegeten, lekker Sushi, rijst en noodles, mmmmmmmmmmmmmJ.

Maandag 3 januari: We deden de gordijnen open én het was een strakblauwe lucht, daar hadden we al op gehoopt want we wilden naar de Tafelberg.
Na het ontbijt de auto in, op naar de Tafelberg, want deze berg staat erom bekend dat er binnen no-time weer bewolking op kan hangen en dan heb je geen uitzicht meer. We zijn naar boven gegaan met de kabelbaan, naar 1067m hoogte, je kunt ook lopen maar dat zagen wij even niet zitten;).
Het uitzicht boven was prachtig! Zie de foto van ons samen, gemaakt met ons statief. We hebben wat rondgewandeld en de nodige foto’s geschoten en na een uurtje weer terug naar beneden gegaan.
We wilden namelijk nog meer zien en vervolgden de dag richting de Cape Peninsula, waar oa Kaap de Goede Hoop en het natuurpark te vinden zijn.
Via Houtbay reden we naar de Chapman’s Peak drive (een erg mooie kustroute) en zo verder richting Kaap de Goede Hoop natuur reservaat. Als er ergens veel wind staat is het hier wel, we waaiden bijna omver! We zijn op een paar plekken gestopt en natuurlijk bij het meest zuid westelijke punt van Zuid Afrika, Kaap de Goede Hoop. Daarna kon een stop bij Boulders beach niet uitblijven, want hier zit een erg grote pinguïn kolonie, we hebben zelfs op het strand gelegen waar de pinguïns zo voorbij kwamen gewandeld en de zee in doken. Zo mooi en leuk om te zien! Later zijn we weer naar het Waterfront teruggegaan om een hapje te gaan eten en te genieten van alle optredens die ze daar in de avond hebben. Kortom weer een leuke avond gehad.

Dinsdag 4 januari: het zou een warme dag worden, zo'n 33 graden en dus een dag om te gaan relaxen hadden we bedacht, ... op naar het strand. We wilden eens gaan kijken aan de andere kant van de Tafelberg. Daar ligt het plaatsje Camps Bay, waar een aantal stranden liggen die weinig wind hebben. Eigenlijk hebben we de hele dag wat geluierd en niks gedaan. Best eens lekker na alle activiteiten.
In de avond nog wat geshopt en weer gegeten in het Waterfront gebied.

Woensdag 5 januari: vandaag is onze laatste dag van de vakantie aangebroken, we zitten middenin een hittegolf in kaapstad. Vandaag wordt het 36 graden en gaan we nog een dagje relaxen om zo rond 21.00 uur de auto in te gaan leveren bij het vliegveld en om 00.55 vliegen we weer terug naar Amsterdam.

We willen iedereen allemaal erg bedanken voor alle leuke en lieve berichtjes de afgelopen tijd. Het was allemaal zo leuk om te lezen! Wij hebben een fantastische vakantie gehad, Zuid Afrika is een erg mooi en inspirerend land!
Nogmaals heel veel liefs en tot snel weer!
DEAN

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Waterfont met uitzicht op de Tafelberg

Waterfont met uitzicht op de Tafelberg

Voorvertoning Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Voorvertoning Groetjes vanuit een warm Kaapstad!!

Groetjes vanuit een warm Kaapstad!!

Waterfont met uitzicht op de Tafelberg

Waterfont met uitzicht op de Tafelberg

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Groetjes vanuit een warm Kaapstad!!

Groetjes vanuit een warm Kaapstad!!

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.