De twee gezichten van Kaapstad image
Lkoedam

De twee gezichten van Kaapstad

Het nachtleven van Kaapstad bestaat uit verschillende werelden. Van een café gemaakt van golfplaten in de sloppenwijk Khayelitsha tot clubs met vip-ruimtes in de villawijk Camps Bay. Een nachtelijke tocht met grote contrasten.



Tekst en Fotografie Tom van der Leij



De twee gezichten van Kaapstad



Vier meisjes zitten op een grote rode loungebank en drinken Passionate Bulls, een drankje met passievruchten, limoen, wodka en red bull. Vakkundig door elkaar gemixt door een barman in een roze polo, wiens haar er zo nonchalant gestyld uitziet, dat hij er minstens een uur mee bezig moet zijn geweest voor aanvang van zijn dienst. Serveersters met grote zonnebrillen van Dolce en Gabbana lopen door de witte steriele ruimte van Ignite, een van Kaapstad’s meest befaamde café’s aan het strand van villawijk Camps Bay.



Op het balkon van de bar knoopt een dertiger zijn stropdas los en bestelt een flesje Veuve Clicqout. Op de tafel naast hem staan er al verschillende flessen op de kop in de champagnekoelers. Even lijkt het geroezemoes op het terras te verstommen. Het is half negen ’s avonds en alle blikken gaan richting zee. Langzaam zakt de grote oranje vuurbol die Kaapstad deze dag opwarmde tot boven de dertig graden in de Atlantische Oceaan.



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.