Kaapstad Artikelen & Blogs

Reisnieuws

De twee gezichten van Kaapstad

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Het nachtleven van Kaapstad bestaat uit verschillende werelden. Van een café gemaakt van golfplaten in de sloppenwijk Khayelitsha tot clubs met vip-ruimtes in de villawijk Camps Bay. Een nachtelijke tocht met grote contrasten.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst en Fotografie Tom van der Leij

De twee gezichten van Kaapstad

Vier meisjes zitten op een grote rode loungebank en drinken Passionate Bulls, een drankje met passievruchten, limoen, wodka en red bull. Vakkundig door elkaar gemixt door een barman in een roze polo, wiens haar er zo nonchalant gestyld uitziet, dat hij er minstens een uur mee bezig moet zijn geweest voor aanvang van zijn dienst. Serveersters met grote zonnebrillen van Dolce en Gabbana lopen door de witte steriele ruimte van Ignite, een van Kaapstad’s meest befaamde café’s aan het strand van villawijk Camps Bay.

Op het balkon van de bar knoopt een dertiger zijn stropdas los en bestelt een flesje Veuve Clicqout. Op de tafel naast hem staan er al verschillende flessen op de kop in de champagnekoelers. Even lijkt het geroezemoes op het terras te verstommen. Het is half negen ’s avonds en alle blikken gaan richting zee. Langzaam zakt de grote oranje vuurbol die Kaapstad deze dag opwarmde tot boven de dertig graden in de Atlantische Oceaan.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
Voordeel: 10 keer gratis West-Kaap

21 jan 2015, Ga je binnenkort op reis in de buurt Kaapstad? We hebben tien voordeeltips voor de West-Kaap voor je op een rijtje gezet.

2
Reisnieuws
Bavianen terroriseren toeristen

28 nov 2009, Een nieuw soort crimineel is in opkomst. In de buitenwijken van Kaapstad, hebben toeristen steeds meer last van stelende bavianen. Afgelopen woensdag haalde een troep bavianen een viertal auto’s leeg.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.