Kaapstad Artikelen & Blogs

Reisnieuws

FOTO: Zeldzame albino's

Gepubliceerd: 08 jul 2009
0

In binnen- en buitenland zijn een paar bijzondere dieren gesignaleerd... In de buurt van Groningen werd afgelopen weekend een witte haas gesignaleerd, terwijl in Zuid-Afrika werd geconstateerd dat een van de Bengaalse tijgerwelpen zijn strepen miste...

Fotograaf Mark Schuurman spotte afgelopen weekend in Noord-Groningen een witte haas. Volgens kenners is de albinohaas een niet eerder vastgelegd verschijnsel in ons land. Echter, of het een albinohaas is, wordt in twijfel getrokken, aangezien het dier geen rode ogen heeft door gebrek aan pigment. Waarschijnlijk gaat het om een leucist: een dier waarbij de vacht, veren of schubben wit uitvalt, maar de ogen de normale kleur behouden.


Streeploze tijger

Op de Cango Wildlife Ranch nabij Kaapstad, werd zes maanden geleden een zeldzame sneeuwwitte Bengaalse tijger geboren. Niet alleen in kleur wijkt ze af van haar familie, maar de kat mist ook haar strepen. Het komt wel eens vaker voor dat welpen zonder strepen worden geboren, maar meestal ontwikkelen deze zich alsnog in de eerste maanden. Nu zes maanden verstreken zijn, durven de verzorgers met zekerheid te zeggen dat dit een streeploze tijger blijft.
Het tijgertje is zo zeldzaam, dat geen van haar soortgenoten in het wild leeft. Ze is ook de eerste streeploze Bengaalse tijger die in Zuid-Amerika geboren is.deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
Voordeel: 10 keer gratis West-Kaap

21 jan 2015, Ga je binnenkort op reis in de buurt Kaapstad? We hebben tien voordeeltips voor de West-Kaap voor je op een rijtje gezet.

2
Reisnieuws
De twee gezichten van Kaapstad

14 aug 2012, Het nachtleven van Kaapstad bestaat uit verschillende werelden. Van een café gemaakt van golfplaten in de sloppenwijk Khayelitsha tot clubs met vip-ruimtes in de villawijk Camps Bay. Een nachtelijke tocht met grote contrasten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.