Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zuid-Afrika - Land met onbegrensde mogelijkheden

Gepubliceerd: 16 aug 2012
0

Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt, voel je dat je in Zuid-Afrika bent. De zon streelt je huid en de droge lucht stroomt door je lichaam. Welkom in het land van melk en honing!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Jona Dekker

Uitgelicht! - Nationaal Park Kruger

Wild Spotten
Zuid-Afrika’s meest bekende wildpark ligt in het noordoosten, dichtbij de grens met Zimbabwe en Mozambique. Rondrijdend in het enorme park, dat zo groot is als half Nederland, spot je de ‘Big Five’; de leeuw, de buffel, de luipaard, de neushoorn en de Afrikaanse olifant. Vooral deze laatste zie je hier geheid, want het park prijst zich zelf wegens de grootste populatie ter wereld. In 2003 werden er 11.700 Afrikaanse olifanten ‘geteld’. Rijdend door het dichte oerwoud bij de Sabierivier in het noorden en uitgestrekte vlakten richting de Krokodillenrivier in het zuiden, loop je bijvoorbeeld ook nog eens kans om oog in oog te komen staan met de giraffe, het nijlpaard, de cheetah, de hyena, bavianen en veel vogels. In het park liggen 25 omheinde ‘kampen’, waar je de jeep mag verlaten. Dit zijn dan ook de plekken waar je de nachten doorbrengt, van basic tot superluxe. Sinds kort is Kruger onderdeel van het grensoverschrijdende Great Limpopo Transfrontier Park, dat ook in Mozambique en Zimbabwe ligt. De planning is dat in 2010 alle hekken zijn verwijderd, met als gevolg dat het dan het op één na grootste wildpark ter wereld is (grootste is het iets noordelijker gelegen Kavango-Zambezi Wildpark)! www.Krugerpark.co.za, www.greatlimpopopark.com

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.