Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zuid-Afrika - Keer op keer Zuid-Afrika

Gepubliceerd: 20 jul 2012
0

Of je nu voor de allereerste keer naar Zuid-Afrika afreist of een door de wol geverfde pro bent, het land staat dankzij haar wijd uiteenlopende landschappen en culturen garant voor een afwisselende vakantie vol verrassingen. Je grootste uitdaging: een keuze maken uit het overrompelende aanbod.

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Matthijs de Groot, Fotografie Louise ten Have

Columbus helpt je op weg met minigidsjes voor je eerste, tweede en derde keer Zuid-Afrika. Routes die je in twee à drie weken kunt afl eggen, met tips hoe je het maximale uit je reis kunt halen en zelfs op populaire plekken buiten de gebaande paden kunt treden. Maar dan wel op je gemak — slow travel is hier uitgevonden.

Val hals over kop voor de Kaap

Kaapstad is la dolce vita op zijn Zuid-Afrikaans: prachtstranden, een aangenaam oceaanbriesje, goede wijn en een verfi jnde keuken onder de schaduw van de ruim duizend meter hoge Tafelberg. Wat begon als een VOC handelspost in 1652, is uitgegroeid tot een van de mooiste en belangrijkste steden van Afrika. Eer de Hollandse roots van de metropool en verken de stad op de fiets. De gemeente opende eerder dit jaar het eerste deel van een netwerk van gescheiden geasfalteerde fi etspaden. Je kunt nu onder andere van het zakencentrum naar het populaire strand van Blouberg fietsen. Nog stoerder: huur een Harley Davidson (met of zonder chauffeur) en hit the road. Via Cape Bike Travel kun je drie dagen lang Kaapstad en omgeving ontdekken. Voor veel eerste bezoekers is de spectaculaire klim naar de top van de Tafelberg - te voet of via de kabelbaan - een highlight. Maar wil je echt een bijzondere ervaring? Abseil van de Tafelberg. Met behulp van een klimtouw daal je zelfstandig af van een ruim honderd meter hoge rotswand. Je bungelt een kilometer boven de stad uit - het uitzicht is navenant spectaculair (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 30

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Interview
Conny Braam: ‘De kans dat ik meteen opgepakt zou worden was in die tijd groot!’

25 jan 2017, Auteur Conny Braam werd bekend als antiapartheidsstrijdster. In 1992 bracht ze haar eerste boek, Operatie Vula, uit. Een boek over haar betrokkenheid bij het Zuid-Afrikaanse verzet. Conny Braam heeft in haar loopbaan veel Afrikaanse landen bezocht...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Droombaan: fotograaf bij een Zuid-Afrikaans reservaat

12 nov 2016, Fotograferen en dieren spotten: daar draait de jaloersmakende baan om van fotograaf Axel Primmer. De 22-jarige veldgids bij het Nambiti Big 5 Private Game Reserve in Ladysmith, Zuid-Afrika, legt het doen en laten van de dieren vast en plaatst de p...

2
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.