Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Neushoorn ramt Nederlanders

Gepubliceerd: 21 nov 2007
0

Een Nederlands echtpaar heeft in Zuid-Afrika een neushoorn van dichterbij mogen zien dan ze lief is. Het beest ramde zich door de voorruit van de huurauto waar ze op dat moment in zaten. De vrouw werd op een haar na niet geraakt.

Voor de derde keer waren Jannie en Hans Reedijk op safari in het Zuid-Afrikaanse Addo Elephant National Park toen ze de schrik van hun leven kregen. De zwarte neushoorn spong plotseling uit de bosjes terwijl het stel langs reed. Ze stopten om een foto te maken en op dat moment ramde het dier zich door de motorkap en vervolgens de voorruit, waarna het op een paar centimeter na het hoofd van Jannie miste. Na deze klap vluchtte het dier weg in de bosjes.

Ondertussen reed een ander echtpaar, meneer en mevrouw Strauss, al uren door het park op zoek naar één van de vijftig neushoorns. Maar in plaats van een neushoorn, vonden ze het Nederlandse stel en de gehavende auto. Dirk Strauss: 'Misschien verwarde de neushoorn de auto met een soortgenoot en wilde hij zijn territorium bewaken'.

Hoe dan ook, Jannie en Hans Reedijk zijn met de schrik vrij gekomen. Ondanks deze ervaring hebben ze de manager van het park laten weten zeker nog een keer terug te komen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.