VIDEO: de jacht op de sardien image
Mariska

VIDEO: de jacht op de sardien

Als sardientje ben je al snel de underdog in de grote boze zee, waar overal om je heen verlekkerde jagers het op je gemunt hebben...

Er zijn weinig voorbeelden van filmpjes die je zo duidelijk laten zien hoe de voedselketen in elkaar zit. Miljoenen sardienen zijn op weg zijn naar Waterfall Bluff, Zuid-Afrika. Gevangen tussen de kust en het warme water zwemmen de vissen recht in de vinnen van de grote roofdieren van de oceaan. Duizenden dolfijnen, walvissen en haaien wachten rustig tot het feestmaal eraan komt. En ook vanuit de lucht loeren Jan van Genten mee.

De dolfijnen zwemmen en springen in tegengestelde richting en jagen op de visjes als een herdershond op zijn schapen. In plaats van ze bijeen tedrijven, breken de dolfijnen de school juist in groepen en jagen ze de vissen naar het wateroppervlak. De sardienen schieten zo snel naar boven, dat ze het water uit springen. Als het de enorme vogels dan nog niet lukt om een sardien te pakken te krijgen, duiken ze zelf ook het water in, zwemmend tussen de dolfijnen, hongerig naar een sardien. Als laatst komen de haaien en walvissen om gebruik te maken van het harde werk van de dolfijnen.




Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.