Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dagje uit naar het WK

Gepubliceerd: 18 dec 2009
0

Voor wie graag het WK in Zuid-Afrika wil meemaken, maar geen hotel meer kan vinden, is er dé oplossing: een retourticket voor één dag.

Er zijn namelijk nauwelijks nog hotelkamers beschikbaar voor de periode van het WK en de hotels die wél nog beschikbaar zijn, vragen de hoofdprijs voor een overnachting.

Loting

Sinds de loting op 4 december is de vraag naar hotels groter dan het aanbod. De voetbalbond FIFA heeft verschillende agenten aangewezen die het grootste gedeelte van de accomodaties hebben opgekocht. Tot en met begin 2010 krijgen zij de kans deze te verkopen aan supporters. Het gaat hierbij voornamelijk om complete reispakketten, inclusief vliegreis, verblijf en een ticket voor een wedstrijd.

Fans

Fans die alleen een kamer willen boeken, omdat ze al een toegangsticket hebben, staan dus in de kou. Naast dat er meestal geen kamers meer beschikbaar zijn of dat eigenaren de hoofdprijs vragen, stellen ze ineens ook andere voorwaarden aan een verblijf. Gasten zijn bijvoorbeeld verplicht meteen vier nachten te blijven als ze een kamer willen boeken.

Creatief

Reisorganisaties worden daardoor noodgedwongen steeds creatiever in oplossingen. Om fans toch nog een wedstrijd bij te laten wonen, zijn er chartervluchten ingezet. Hiermee vliegen supporters in één dag heen en weer naar Zuid-Afrika.

's Nachts vliegen

Het is de bedoeling dat fans 's nachts naar Zuid-Afrika toevliegen, zodat ze de hele dag in de speelstad kunnen spenderen en de wedstrijd kunnen bekijken. 's Avonds of 's nachts vliegen ze dan weer terug naar Nederland. Omdat er geen tijdsverschil is tussen de twee landen, zou het in principe geen probleem moeten zijn.

Kaapstad

Voor supporters die naar Kaapstad moeten en gebruik maken van deze chartervluchten, zal het echter wél een slopende onderneming worden. De vlucht van Schiphol naar Kaapstad duurt ruim elf uur. Na de wedstrijd van het Nederlands Elftal zullen de fans meteen weer in het vliegtuig stappen voor de terugreis van bijna twaalf uur.


Foto door: kevblack.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Interview
Conny Braam: ‘De kans dat ik meteen opgepakt zou worden was in die tijd groot!’

25 jan 2017, Auteur Conny Braam werd bekend als antiapartheidsstrijdster. In 1992 bracht ze haar eerste boek, Operatie Vula, uit. Een boek over haar betrokkenheid bij het Zuid-Afrikaanse verzet. Conny Braam heeft in haar loopbaan veel Afrikaanse landen bezocht...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Droombaan: fotograaf bij een Zuid-Afrikaans reservaat

12 nov 2016, Fotograferen en dieren spotten: daar draait de jaloersmakende baan om van fotograaf Axel Primmer. De 22-jarige veldgids bij het Nambiti Big 5 Private Game Reserve in Ladysmith, Zuid-Afrika, legt het doen en laten van de dieren vast en plaatst de p...

2
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.