Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Krokodillen leggen het loodje

Gepubliceerd: 25 jan 2009
0

Krokodillen zijn weliswaar een van de weinige diersoorten die al vanaf de oertijd weten te overleven, maar nu lijken ze toch een vijand tegen te zijn gekomen. In het befaamde Kruger park in Zuid-Afrika zijn in de afgelopen maanden al minimaal 170 krokodillen omgekomen.

De oorzaak is een mysterieuze ziekte, waarbij de vetlaag in de huid verhardt, zoals dit ook met rubber gebeurt. Omdat de dieren zich nauwelijks kunnen verroeren, zijn ze niet meer in staat voedsel te vangen, zich te verdedigen tegen andere roofdieren of zich in water voort te bewegen.

Onduidelijk
Wetenschappers proberen te achterhalen om wat voor epidemie het gaat. Het is onduidelijk of de ziekte ook gevaarlijk is voor andere diersoorten. Onderzocht wordt of de waterhuishouding van het park er iets mee te maken heeft.

Nog meer doden
Op dit moment zijn 170 dode krokodillen geteld, maar het aantal kan nog veel hoger uitvallen aangezien Kruger Park zeer groot is en de telling nog niet compleet is.

Foto: Deerik.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Reisnieuws
De nieuwste editie is uit. Koop 'm nu voor € 5,95

16 mei 2017, Gebaande paden hoef je niet per se over te slaan. Zeker niet als je ze op de Columbus-manier ontdekt! In editie 65 lichten we er dertig uit, nemen we je mee op wandelsafari in Limpopo, laten we je het vergeten India zien en blijkt het Roemeense Ti...

0
Reisnieuws
Wat je ook doet, niet rennen!

12 mei 2017, Verreweg het populairste vervoermiddel voor een safari is een safariwagen, waar je op veilige hoogte zit. Maar er is een andere, directere manier om wild zoals leeuwen, buffels, luipaarden en olifanten te ervaren: te voet. Langere wandelsafari’...

0
Reisnieuws
Durf jij de állersterkste koffie ter wereld aan? Hier proef je 'm

10 mei 2017, Start jij jouw dag ook met een bakkie koffie? Met deze nieuwe, sterke koffiesoort kom je met gemak een hele week door! Dit is wat je moet weten over de állersterkste koffie ter wereld.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.