Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Krokodillen leggen het loodje

Gepubliceerd: 25 jan 2009
0

Krokodillen zijn weliswaar een van de weinige diersoorten die al vanaf de oertijd weten te overleven, maar nu lijken ze toch een vijand tegen te zijn gekomen. In het befaamde Kruger park in Zuid-Afrika zijn in de afgelopen maanden al minimaal 170 krokodillen omgekomen.

De oorzaak is een mysterieuze ziekte, waarbij de vetlaag in de huid verhardt, zoals dit ook met rubber gebeurt. Omdat de dieren zich nauwelijks kunnen verroeren, zijn ze niet meer in staat voedsel te vangen, zich te verdedigen tegen andere roofdieren of zich in water voort te bewegen.

Onduidelijk
Wetenschappers proberen te achterhalen om wat voor epidemie het gaat. Het is onduidelijk of de ziekte ook gevaarlijk is voor andere diersoorten. Onderzocht wordt of de waterhuishouding van het park er iets mee te maken heeft.

Nog meer doden
Op dit moment zijn 170 dode krokodillen geteld, maar het aantal kan nog veel hoger uitvallen aangezien Kruger Park zeer groot is en de telling nog niet compleet is.

Foto: Deerik.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.