Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Spotgoedkoop Zuid-Afrika

Gepubliceerd: 01 dec 2008
4

Zuid-Afrika is spotgoedkoop geworden door de instorting van de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Voor 1 euro krijg je nu 13 ZAR. Twee jaar geleden was dat nog maar 7,7 ZAR. Dat komt neer op 68% meer koopkracht!

De wereld in één land
Omdat er tijdens de apartheid niet veel naar Zuid-Afrika werd gereisd is de natuur redelijk intact gebleven. De regering doet er alles aan om dit zo te houden. Er zijn veel beschermde natuurreservaten, waaronder het welbekende Kruger National Park, Mkhuze Game Reserve en Kalahari National Park. Stuk voor stuk prima plekken om de Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) te spotten.

Wat kost het?
Boek snel je reis naar Zuid-Afrika. Je vliegt nu al voor € 882,- naar Kaapstad!
Ook je verblijf hoeft niet veel te kosten. Een bed & breakfast kost zo’n € 35,- per nacht. Voor een driegangenmenu in een gemiddeld restaurant betaal je een tientje, een biertje kost € 1,- en een fles wijn slechts € 2,50.

Bekijk hier Reisreporter wildlifefoto’s van Zuid-Afrika

Foto: elephant parade door photure.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Reisnieuws
Hier zijn de wisselkoersen het allergunstigst. Profiteer nu!

25 feb 2017, Altijd al eens op vakantie willen gaan naar Rusland, Turkije, Brazilië of Zuid-Afrika? Grijp dan nú je kans! Door supergunstige wisselkoersen zijn deze bestemmingen momenteel tot wel 57% goedkoper dan vijf jaar geleden. Laten we een biertje neme...

1
Interview
Conny Braam: ‘De kans dat ik meteen opgepakt zou worden was in die tijd groot!’

25 jan 2017, Auteur Conny Braam werd bekend als antiapartheidsstrijdster. In 1992 bracht ze haar eerste boek, Operatie Vula, uit. Een boek over haar betrokkenheid bij het Zuid-Afrikaanse verzet. Conny Braam heeft in haar loopbaan veel Afrikaanse landen bezocht...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Droombaan: fotograaf bij een Zuid-Afrikaans reservaat

12 nov 2016, Fotograferen en dieren spotten: daar draait de jaloersmakende baan om van fotograaf Axel Primmer. De 22-jarige veldgids bij het Nambiti Big 5 Private Game Reserve in Ladysmith, Zuid-Afrika, legt het doen en laten van de dieren vast en plaatst de p...

2

Reacties van bezoekers Reageer

Casev

Door: Casev • Geplaatst op

de inflatie in zuid afrika zit al jaren rond de 7% maar dit is in veel opkomende landen zo. Dat de rand instort is ook onzin, want het zelfde is gebeurd met vele andere opkomende valuta, zelfs de euro.

Kortom, idd is Zuid Afrika op dit moment een goede prijs/kwaliteit verhouding,

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

We hebben het in Kaapstad nagevraagd bij de experts van www.kaapstadmagazine.nl, daar geven ze aan: "Kaapstad is momenteel spotgoedkoop ivm de valuta. Voor locals wordt het wat duurder ivm hoge rente, en duurdere benzine, maar voor Nederlanders is het nog nooit zo goedkoop geweest."

Geert

Door: Geert • Geplaatst op

Nou, de koopkrachtstijging is misschien niet 68% door de inflatie, maar je hebt nu echt (nog) meer 'bang for your buck' in Zuid-Afrika dan enkele jaren geleden!

mrn1979

Door: mrn1979 • Geplaatst op

Wat een onzin, de inflatie in Zuid Afrika is gigantisch. Mede daarom stort de Rand in. Koopkrachtstijging is om en na bij 0.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.