Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mount Zebra National Park

Addo NP,
Zuid-Afrika


De bedreigde Cape Mountain zebra’s zijn te vinden in dit diverse park. Deze zebra’s zijn te herkennen aan de smallere strepen, geen schaduwstrepen, aan de bies op de kop die een oranje kleur heeft en vooral aan de ‘lap’ die onder zijn kin hangt.

Dit park is eigenlijk een pareltje omdat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het is klein en compact want in een dag kun je heel veel zien en het is heel makkelijk en leuk om zelf rond te rijden. De hoogteverschillen maken het park erg afwisselend en spectaculair en op vele plekken heb je prachtige uitzichten over de Karoo. Ook al zou je geen wild spotten, dan is het park adembenemend mooi om gewoon door heen te rijden.

Er zijn nog meer dieren te zien waaronder de zwarte neushoorn, cheetah’s, buffels, elanden, koedoes, gnoes, rode hartebeesten, springbokken en vele vogels.

Ze hebben 4x4 trails ‘aangelegd’ voor de wat meer avontuurlijke mensen. Maar Je kunt ook heerlijk wandelen of met een gamedrive meegaan als je geen eigen vervoer hebt.

Er zijn guesthouses, diverse chalets en een camping waar je kunt verblijven. Daar is ook een zwembad met rondom hoge rotsen, zeker de moeite waard om een duik te nemen!!!!

Een kleine winkel en restaurant zijn aanwezig.

Mount Zebra national park ligt boven het bekende en drukke ‘Addo national park’ wat weer boven de stad Port Elizabeth ligt.

Voor meer informatie en foto’s zie:
http://www.visitafricanow.com/zuid-afrika/Oost%20Kaap/o_k_mountainzebra_np.html
http://www.lekkerbly.com/extra%20info/Mountain_Zebra_NP.htm