Zimbabwe bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zimbabwe is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zimbabwe zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zimbabwe, kun je zien waar je het best in Zimbabwe naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zimbabwe als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Safari's

Een safari kun je op alle mogelijke manier maken in Zimbabwe. Je kunt per auto met open dak de wildparken bezoeken, maar ook te voet of met een boot, zoals een houseboat, een kano of een motorboot.

Zambezi en de Victoria Falls

De Victoria watervallen zijn net als de Kilimanjaro (Tanzania) een symbool voor het Afrikaanse continent. Met 1700 meter breedte en 130 meter valdiepte in de Zambezi-kloof, kun je de waterval al van 40 kilometer afstand zien en horen. Rondom de watervallen kun je onder andere bungeejumpen, raften of met een vliegtuigje over Zambezi heen vliegen.

Lake Kariba

Stroomafwaarts vanaf de Victoria watervallen vind je het grootste water gemaakt door de mens, oftewel het stuwmeer in de Zambezi-kloof. Nu is het een attractie op zich met eilandjes, helder en diep water en een wildreservaat.

Gonarezhou National Park

Het tweede grootste nationale park grenst aan Mozambique. Het park heeft tweeduizend vierkante kilometer aan open wildernis. Gonarezhou betekent ‘toevluchtsoord voor olifanten’, deze vind je dan ook in overvloed in het park.

Hoofdstad Harare

De hoofdstad van Zimbabwe is gevestigd op een plateau. Hier vind je de National Gallery of Zimbabwe, deze laat een interessante nationale collectie zien. Misschien nog wel interessanter zijn de internationale tentoonstellingen en de bijzondere Shona-rotstekeningen. De Shona is een bevolkingsgroep in Zimbabwe en Mozambique.

Tobacco Auctions

Vanuit Harare kun je een bezoekje brengen aan Tobacco Auctions, een van de grootste tabakexporteurs ter wereld. Een aantal jaar geleden was het zelfs de grootste tabaksveiling ter wereld.

Great Zimbabwe

De vroegere hoofdstad van het Shona-rijk is opgebouwd uit granietblokken. Dat Shona-rijk strekt zich uit over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. Eén van de bekendste ruïnes is de Great Enclosure: gedacht wordt dat dit het paleis was van de koning en zijn familie.

Eastern Highlands

De Eastern Highlands heeft een totaal ander klimaat dan de rest van het droge land. Door de hoge ligging valt er veel regen, waardoor het een erg groen gebied is. De Highlands zijn opgedeeld drie gebieden: Nyanga, Vumba en Chimanimani. Elk gebied heeft zijn eigen bezienswaardigheden. In Nyanga staat de hoogste berg van Zimbabwe: Inyangani. Vumba is vooral bekend omdat zijn bergen bijna altijd in de mist staan en Chimanimani heeft geweldige wandel- en klimroutes.

Hwange National Park

Het grootste nationale park van Zimbabwe ligt aan de rand van de immens grote Kalahari-woestijn. Zeker is dat je de Big Five tegekomt: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. In het gebied zijn drie kampen waar je kunt overnachten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Zimbabwe voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Zimbabwe