Toerisme in Zimbabwe groeit image
Nadine

Toerisme in Zimbabwe groeit

Het aantal toeristen dat dit jaar Zimbabwe heeft bezocht, is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Dit geeft het land een economische impuls die het goed kan gebruiken.

Het toerisme in het Afrikaanse land heeft een boost gekregen nadat verschillende Westerse landen het eerdere negatieve reisadvies hebben opgeheven. De aanleiding was een aanstelling in februari van een tijdelijke regering die voor een stabiel politiek en economisch klimaat gezorgd heeft.

Voortzetten

Dit maakt het weer aantrekkelijk om naar Zimbabwe op vakantie te gaan. Wil de stijgende trend van toerisme doorzetten, dan moet de nieuwe regering het huidige beleid wel voortzetten.

Profijt

Naast het opgeheven negatieve reisadvies heeft Zimbabwe profijt van het WK voetbal dat volgend jaar in Zuid-Afrika wordt gehouden. Dit trekt in het algemeen al toeristen aan.

Trekpleisters

De nationale parken en de natuur die rijk is aan vele verschillende mineralen zijn de trekpleisters van het land.

Impuls

Het toerisme en de handel van goud, platina en diamant moeten Zimbabwe een impuls geven. Zo kan het land zijn naam zuiveren en is het weer aantrekkelijk om er handel mee te drijven en er op vakantie te gaan.


Foto door: hestermaasdam.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.