Zambia bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zambia is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zambia zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zambia, kun je zien waar je het best in Zambia naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zambia als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Lusaka

In deze hoofdstad woont ongeveer tien procent van de bevolking van Zambia. De stad wordt gezien als het handels-financieel, bestuurlijk en educatief centrum van het land. Er stad is niet veel schoonheid om te bewonderen, maar je ontmoet er allerlei soorten mensen. Pas op: ’s nachts is het niet veilig om zomaar op straat te gaan. In het centrum zie je veel galeries van kunstenaars, de Henry Tayali Visual Arts Gallery is een van de beste. Ook openluchtmarkten zijn in overvloed aanwezig, hiervan is de Kamwala Market in het zuiden van de stad de bekendste.

Kalimba Reptile Park

Dit reptielenpark ligt ongeveer twintig minuten rijden van de hoofdstad Lusaka en is het leefgebied van verschillende slangen. Ook vind je er krokodillen en bijzondere Afrikaanse kameleons. In de ‘Kabwata Cultural Village’ heb je de mogelijkheid handgemaakte souvenirs te kopen.

Nodola

In een korte tijd is deze stad erg gegroeid en is nu de handelsstad van Zambia. Er wordt hier geleefd van de industrie, er worden mineralen, olie en koper geproduceerd. In de omgeving van de stad liggen een aantal mooie meren, waarvan Lake Chilengwa en Lake Kashiba de beste voorbeelden zijn. Deze twee meren zijn ontstaan door de koperraffinage.

Kitwe

Een onderontwikkelde, maar wel toeristische stad, door de aanwezige natuur en twee grote rivieren die er stromen. Ook zie je hier in de buurt de Makwera Falls en Lake, waar veel gevist wordt. In het stadje zelf kun je allerlei souvenirs op de markt kopen en de mijnen ingaan.

Kafue National Park

Het is een van de grootste meest afgelegen parken van Afrika met veel wild. Onder andere leeuwen, hyena’s, cheeta’s, luipaarden, buffels, sabel antilopen, bushbucks en zebra’s huizen hier. ’s Nachts is er de mogelijkheid nachtdieren te spotten als de civet kat en de genet. Op de Kafue rivier kun je een cruise maken en ondertussen vissen of krokodillen spotten.

Livingstone

Livingstone is vernoemd naar zijn Britse ontdekker. In 1935 veranderde de stad van hectisch naar rustig. Nog altijd is het toeristisch door de aanwezigheid de rivier de Zambezi, die in het bezit is van het zevende wereldwonder: de Victoria Falls. Wildwatervaren is in dit gebied erg geliefd.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Zambia voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Zambia