Togo bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Togo is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Togo zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Togo, kun je zien waar je het best in Togo naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Togo als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Koutammakou

In het noordoosten van Togo leven de Batammariba in kenmerkende torenhuisjes van modder in het Koutammakou-landschap dat zich ook over Benin uitstrekt. Het culturele landschap is opmerkelijk vanwege de landbouwgronden en bossen, maar nog meer vanwege de huizen die een beeld geven van de sociale structuur en symbool staan voor Togo. De traditionele cultuur van de Batammariba heerst er nog steeds.

Lomé

Voor de politieke problemen in de jaren negentig was Lomé de parel van West-Afrika. Vrijwel iedereen die in de buurt was, bracht een paar dagen aan het strand door in Lomé. Inmiddels zijn het aantal reizigers in Lomé schaars, des te meer reden om wel een kijkje te nemen in het handelscentrum van Togo.

Grote markt

Op de Grand Marché van Togo gebeurt het allemaal: het geeft goed weer waar het allemaal om draait in Togo. Kleurrijk, lawaaiig en dringen zijn kernwoorden. Geen fatsoenlijk geneus, maar keihard onderhandelen. Misschien even schrikken, maar toch ook erg leuk om mee te maken en de ideale manier om aan echte Togolese producten te komen.

Togoville

Aan de noordelijke oevers van Lake Togo ligt Togoville. Vanaf hier werden uitoefenaars van voodoo als slaven uitgevoerd naar Haïti en werd er een verdrag getekend waarbij Duitsland alle rechten van Togo kreeg. Nu kun je het huis van het opperhoofd bekijken, de kerk en de Artisanal, een aantal gebouwen met elk handwerken.

Akloa waterval

De 35 meter hoge Akloa watervallen hebben iets weg van de watervallen die je altijd in shampooreclames ziet: water stroomt naar beneden vanaf de klif, mensen spetteren in de plas beneden en het geheel wordt omgeven door groene beplanting. De klim langs de Domi Rivier is inspannend, maar zeker de moeite waar als je langs koffievelden, ananasplantages en een vlindertuin komt.

Tamberma Valley

Een bezoekje aan Togo moet samengaan met de indrukwekkende Tamberma Valley. Een collectie van fortdorpjes geeft je een kijkje in de zeventiende eeuw. De vallei was tot voor kort geïsoleerd, maar is nu opengesteld voor gidsen en reizigers.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Togo voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Togo