Tanzania Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zanzibar heeft weer stroom

Gepubliceerd: 10 mrt 2010
1

Berichtten we afgelopen weekend nog dat Zanzibar al maanden zonder stroom zit, is maandagavond eindelijk het probleem verholpen en baadt het eiland weer in licht.

De stroomstoring op de eilandenstaat ontstond in december doordat de onderzeese kabel die het eiland van stroom moet voorzien, door achterstallig onderhoud stuk ging. Op Zanzibar werden de afgelopen maanden generatoren gebruikt om de stroom voor een deel te vervangen. Noorwegen, Zweden en Engeland stuurden technici om het land te helpen bij het oplossen van de storing, maar ook zij leken het probleem niet meteen te kunnen verhelpen.

Tijdelijk

Hoelang de electriciteitstoevoer het houdt, is echter nog maar de vraag. De huidige oplossing is slechts een tijdelijke, want uiteindelijk zal er nog een hele nieuwe kabel gelegd moeten worden met een groter vermogen.


Foto gemaakt door Doodje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Tanzania artikelen
Reisnieuws
De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers

13 jul 2016, Is kamperen in een tent of slapen in een hotel iets te gewoontjes voor jou? Zoek jij toch liever naar slaapplekken die de nacht net iets spectaculairder maken? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

1
Reportage
Fietsen op bountybestemmingen? Dat kan!

29 jan 2016, Die maagdelijke stranden op tropische droomplekken zijn er niet alleen om op te luieren. Volg het voorbeeld van de locals en stap op de fiets om het dagelijkse leven vanuit een heel andere hoek te ervaren.

0
Handige Tips
Bijzondere kinderactiviteiten wereldwijd

19 jan 2016, Waarschuwing! Deze vier unieke reiservaringen voor gezinnen met kinderen zijn alleen aan te raden als je jong of young at heart bent!

0

Reacties van bezoekers Reageer

bolletjeom

Door: bolletjeom • Geplaatst op

Op 10 maart was er in delen van Stonetown/ Zanzibar town inderdaad weer electriciteit maar de andere delen van het eiland die we in de dagen erna hebben bezocht werkte nog steeds met generatoren.
Voorlopig dus nog gewoon de zaklamp bij je hebben voor de zekerheid!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.