Somalië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Somalië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Somalië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Somalië, kun je zien waar je het best in Somalië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Somalië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Berbera

Laat de drukke havenstad van Berbera achter je en reis langs de kust richting Hargeisa. De kliffen aan zee dwingen je onderweg regelmatig te stoppen om van het uitzicht te genieten.

Mogadishu

De hoofdstad van Somalië heeft veel te verduren gehad tijdens de jarenlange burgeroorlog. Het is een gevaarlijke stad, met gewapende milities en veel ruïnes. De oude stad, de Hammawein, van Mogadishu was ooit een van de mooiste bezienswaardigheden aan de oostkust van Afrika. Hier wordt op de Bakaara-markt werkelijk van alles verkocht: van je dagelijkse maaltijd tot valse paspoorten.

Hargeisa

Het gebrek aan toeristische attracties is hier eerder een zege. De kans bestaat dat je er - als enige reiziger - zelf de attractie bent. Maak je keuze uit een aantal zeer fatsoenlijke hotels en restaurants en laat de handelsdrift van de lokale bevolking op je inwerken. Of maak een dagtripje buiten de stad en zie prachtig wildlife: antilopes, luipaarden, kamelen en meer...

Hargeisa Markets

Op de markten van Hargeisa kan je gemakkelijk kennismaken met de lokale bevolking en een mooi aandenken kopen voor thuis. Er is ook een goudmarkt, waar je per gram betaalt.

Las Geel

In Las Geel vind je honderden muurtekeningen een groot grottennetwerk. De muurtekeningen zijn in perfecte staat en vanwege de dreiging in Somalië verborgen parels die nog door het grote publiek ontdekt moeten worden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Somalië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Somalië