Sierra Leone bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Sierra Leone is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Sierra Leone zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Sierra Leone, kun je zien waar je het best in Sierra Leone naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Sierra Leone als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Freetown

De hoofdstad Freetown ligt aan de kust en is op vele vlakken het hart van Sierra Leone - commercieel, educatief en cultureel gezien. De sfeer is hectisch maar dorps en er zijn veel verkeersopstoppingen. De historische op drie na grootste haven ter wereld is een belangrijke plek in de stad. Rondom Freetown liggen dichtbegroeide heuvels. Een leuk detail is de befaamde katoenboom in de stad, die er al staat sinds 1787!

Kabala

In het noorden van Sierra Leone ligt de stad Kabala. De stad heeft weinig accommodaties, er is één gastenhuis. Toch is het een goede uitvalsbasis voor leuke hikes. In de omgeving vind je heuvels met koele riviertjes en watervallen.

Banana Islands

Vanaf Freetown is het niet ver reizen naar het uiterste puntje van het schiereiland: Tokeh Village. Huur een lokaal vissersbootje en vaar naar de Bananeneilanden. Je kunt er goed duiken of snorkelen (zie de Portugese kanonnen op de zeebodem!). Op een van de eilanden in de stad Dublin, tref je oude ruïnes, zoals een kerk uit 1881 en de oude slavenscheepswerf.

Mount Bintumani

In het Loma Mountains Forest Reserve ligt de hoogste berg van Sierra Leone: Bintumani of Loma Mansa. De berg is 1945 meter hoog en bij helder weer is het uitzicht magnifiek. Het natuurreservaat herbergt veel bijzondere diersoorten, waarvan velen helaas bedreigd zijn. De kans is groot dat je hier verschillende apensoorten spot, net als olifanten, bongo’s (Afrikaanse antilopes), krokodillen en buffels.

Outamba-Kilimi National Park

Heb je na het zien van de dieren in het Loma-reservaat de smaak te pakken, ontdek dan zeker ook Outamba-Kilimi. Dit nationale park bestaat deels uit jungle, met een grote variatie aan wildlife. Enkele voorbeelden zijn nijlpaarden, chimpansees, olifanten, leeuwen en 260 vogelsoorten. Je kunt onder begeleiding van een gids ook in een kajak op zoek gaan naar nijlpaarden of andere dieren rond de rivier.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Sierra Leone voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Sierra Leone