Seychellen bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Seychellen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Seychellen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Seychellen, kun je zien waar je het best in Seychellen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Seychellen als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Mahé

Mahé beschikt over de meeste accommodaties en is het meest toeristisch. Toch kun je er uitstekend hiken in de beboste bergen. Voor de kust van Mahé liggen zes eilandjes die het Sainte Anne Marine Park vormen, een beschermd natuurgebied. Hier kan je goed snorkelen en duiken, alleen het is verboden om te vissen of waterskiën.

Victoria

Victoria is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Het is het economisch, commercieel en politiek centrum van de Seychellen. Bezoek één van de kleine ochtendmarktjes, om iets mee te krijgen van de cultuur van de lokale bevolking.

La Digue

Veel toeristen verblijven maar heel kort op dit eiland omdat het nog vrij onderontwikkeld vergeleken met de andere eilanden. Aan te raden is om er toch minstens één nacht te blijven slapen, om het eiland echt mee te maken. Je kunt hier Anse Source d’Argent bezoeken, een wit strand met enorme zwerfkeien. Het kan hier echter wel druk zijn. Het rustigste tijdstip is aan het eind van de middag.

Praslin

Dit eilandje staat vooral bekend om de Coco de mer palmbomen en zijn witte stranden. Alleen op Praslin en Curieuse komen deze palmbomen van nature voor. De zeekokosnoot die van de palmen afkomen bevat het grootste zaad ter wereld. Een volgroeide zeekokosnoot kan maar liefst een diameter hebben van 50 centimeter.

Aldabra eilanden

Deze groep eilanden zijn bekend geworden door de Aldabra Atol, de op twee na grootste atol ter wereld. Het atol is een natuurreservaat waar schildpadden, flamingo’s, krabben en vele andere vogels en vissen voorkomen. Als je de eilanden wilt bezoeken, moet je toestemming vragen bij de Seychellen Island Foundation.

Bird Island

Een rustig eiland waar je geen hordes toeristen aan zult treffen. Het is een privéresort bestaande uit 24 bungalows. Het koraaleiland staat bekend om zijn grote populatie vogels.

Vallée de Mai

Dit is een natuurgebied op het eiland Praslin. De vallei ligt in het Praslin National Park en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vallée de Mai staat bekend om de palmsoort Coco de mer met zijn enorme vruchten. Hier komen ook zwarte papegaaien, gekko’s en boomkikkers voor.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Seychellen voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Seychellen