Seychellen Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Seychellen - Seychelse schateilanden

Gepubliceerd: 18 jun 2012
0

Vanaf 1685 zijn de Engelsen er geweest, de Fransen en een bonte stoet piraten, die vanuit hier OC-schepen overvielen. De inwoners van de Seychellen zijn ervan overtuigd dat in hun wateren nog heel veel schatten te vinden zijn. En dat vinden wij ook: schatten van eilanden op wereldniveau.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Matthijs de Groot, Fotografie Louise ten Have

De vrouw naast me gilt als onze boot van de kruin van een enorme golf naar beneden valt. We komen los van onze stoelen, terwijl een grote hoeveelheid zeewater zich door de naden van de kajuit perst. Bang om zeeziek te worden, concentreer ik me op alles waar ik maar mijn blik op kan richten: kleine eilanden die we voorbij varen, verdwijnen telkens achter de golven om daarna weer te verschijnen. Ik tuur de horizon af en bedenk me: ik had me de Seychellen héél anders voorgesteld. Ontberingen horen niet bij een bountybestemming als de Seychellen, maar mijn ontberingen - misselijk op een te woeste zee, regen en zware bewolking - zijn toch echt werkelijkheid. Ik schrik wakker uit mijn gedachten als de bootsjongen op mijn schouder tikt. ‘Je moet zo links kijken, we naderen het eiland!’ De schipper neemt gas terug en het deinen van de boot vermindert. Het geluid van de eerst zo oorverdovende motoren wordt langzaam overstemd door het gefluit en gekrijs van duizenden zwarte en witte vogels, die in groten getale boven en om onze boot zwermen. Onderweg op open zee had ik deze vogels al zien jagen op scholen vis door met zijn allen het water in te duiken. En dan zie ik ’t: het eiland waar ik de komende dagen zal doorbrengen.

Het eiland dat in de zestiende en zeventiende eeuw door piraten werd gebruikt als uitvalsbasis voor hun strooptochten en nu geldt als een van de mooiste plekken op de Seychellen: Frégate. Het zijn van die momenten in je leven die je nooit meer vergeet. Enorme turkooizen golven spatten met een harde klap uiteen op metershoge, roodbruine granieten rotsen. Tussen de rotspartijen ligt strand zoals strand hoort te zijn: spierwit, met ruige golven en overhangende palmbomen. Hier wíl je schipbreuk lijden (...).

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 31

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Seychellen artikelen
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Wauw! 10 hemelse stranden

05 apr 2016, Felblauwe, bijna doorzichtige zeeën waarin je de vissen alle kanten op ziet schieten. Schone bountystranden met hagelwit zand en palmbomen op de achtergrond. Dit zijn tien heerlijke, paradijselijke stranden op aarde.

3
Bizar
Door: Tom Aussems
Onthuld: de 10 meest bizarre verzoeken van hotelgasten

04 feb 2016, ‘Goedemiddag, kamer 103 hier, wilt u zo vriendelijk zijn om die koraalduivel (vis) te verwijderen uit zee? Ik wil op mijn gemak kunnen zwemmen’. Baliemedewerkers in hotels krijgen het soms zwaar te verduren. Wij sommen de krankzinnigste verzoe...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.