Seychellen

Beelden van de Seychellen lijken bijna gefotoshopt zo mooi zien ze eruit. De spierwitte zandstranden, het helderblauwe water, de jungle en de gladde rotsformaties maken de Seychellen tot een tropisch paradijs. Het land bestaat uit meer dan 115 eilanden en ligt ten noorden van Madagaskar. Er wonen ongeveer 92 duizend mensen en negentig procent daarvan woont op het hoofdeiland Mahé.

Op dit eiland bevindt zich ook de hoofdstad Victoria en de Marine Conservation Society. Dit is een organisatie waar je als toerist mee kan helpen de zee en de schildpadden te beschermen. Doordat veel reizigers alleen in de grote resorts verblijven worden ze gescheiden van de lokale bevolking. Als je een verblijf bij iemand thuis regelt kan je op een leuke manier in contact komen met de locals, en het is nog veel goedkoper ook! Het eiland Praslin is na Mahé de grootste en deze kan je bereiken met een veerdienst. Sommige eilanden zijn alleen via de lucht te bereiken. De Seychellen zijn over het algemeen vrij duur en zijn niet echt bedoeld voor budgetreizigers, maar als je van luxe houdt dan zit je goed.

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. De kleine eilandjes als Fregate en Denis zijn wat rustiger en zijn ideaal om helemaal tot rust te komen. Wil je de toeristen en resorts vermijden, dan is een bezoek aan Bird Island een goed idee. Dit eiland is namelijk nog niet aangetast door massatoerisme. Hier kan je heerlijk van de natuur genieten, honderden vogelsoorten bewonderen en bijzondere landschildpadden spotten.

Het hoofdeiland Mahé is het dichtstbevolkte eiland van de Seychellen en is een plek waar je veel eettentjes en resorts vindt. Op het grote eiland Praslin is een prachtig natuurgebied te vinden: Vallée de Mai Nationaal Park . Dit ligt in het Praslin National Park en is een van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld. Het park staat bekend om de Coco de mer, een palmsoort met enorme zeekokosnoten die wel 15 tot 30 kilo kunnen wegen. Het Aldabra atol in de Seychellen is de op twee na grootste atol ter wereld. In 1976 is het tot natuurreservaat uitgeroepen en later kwam het zelfs op de Werelderfgoedlijst te staan. De grootste populatie reuzenschildpadden ter wereld is hier te vinden.

Zoals op veel eilanden wordt er op de Seychellen ook veel vis en rijst gegeten. Een veelgebruikt ingrediënt voor veel van de visgerechten is ‘rougaille’, een soort tomatensaus. De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond en negentig procent is katholiek.

Op de Seychellen is het altijd warm maar wel erg vochtig door de ligging in de zee. Er valt erg veel neerslag, vooral op de hoger gelegen gebieden. In sommige gebieden kan er wel 3500 millimeter regen per jaar vallen. De maanden juli en augustus zijn over het algemeen de droogste maanden.

Informatie over Seychellen

Alle highlights van Seychellen

Beste foto's & tips van Seychellen

'503686' door RobHoekstra '503686' door RobHoekstra

Seychellen

Seychellen

Tijd voor een...stran

RobHoekstra

Ik vond het wel weer eens tijd om een strandfoto'tje te plaatsen. Ik weet dat ik jullie er een poosje mee heb overladen (sorry nog daarvoor) dus heb even rustig aan gedaan de laatste tijd ;-) Echter ga ik vanaf nu weer lekker op oude voet verder. Hier de bijna onwerkelijke rotsen op het strandje van Cocos eiland. Ik las hier voor het eerst over in een editie van Columbus en wist toen dat ik hier een keer naartoe wilde. Het ligt op een klein uurtje varen van La Digue, het twee na grootste eiland van de Seychellen.

'541337' door RobHoekstra '541337' door RobHoekstra

Seychellen

Seychellen

Ile Coco

RobHoekstra

Bij de foto die ik gisteren plaatste van het eilandje Felicite benoemde ik al even dit micro paradijsje Coco island wat er op zwemafstand vandaan ligt. Net als je denkt dat het niet mooier kan worden dan La Digue en/of Grande Soeur zet de kapitein je af bij Ile Coco. Een bijzonder schepsel van moeder natuur vonden wij het. Voor de bounty strandjes fetisjisten zoals ik een plek om niet snel te vergeten ;-). Het eilandje is trouwens onbewoond door mensen en per boot het gemakkelijkst te bereiken vanuit het grotere eiland La Digue. Een heleboel edities terug is er in het magazine over geschreven door de Columbus redactie. Toen ik de foto bij dit verslag zag stond het pardoes op m'n bucketlist.

'547057' door RobHoekstra '547057' door RobHoekstra

Seychellen

Seychellen

Tropische hunnebedden

RobHoekstra

Ik blijf het bijzonder vinden hoe deze natuurlijke hunnebedden het miniscule eilandje Ile Coco versieren. Een klein atolletje begroeid met enkele cocospalmen en deze enorme rotsblokken. Moeder natuur is goed geweest voor de Seychellen eilandengroep.

Praktische informatie over Seychellen

 • Officiele website
  [url="http://www.seychelles.com" target=_blank]www.seychelles.com[/url]
 • Beste reistijd
  juli t/m september
 • Internet extentie
  sc
 • Hoofdstad
  Victoria
 • Aantal inwoners
  80.000
 • Oppervlakte
  80% van Texel
 • Reistijd
  11:20
 • Talen
  Engels, Frans en Creools
 • Religie
  rooms-katholiek (87%), anglicanisme, christendom
 • Tijdsverschil
  3 uur later
 • Tijdverschil
  3 uur later
 • Telefooncode
  248
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  geen visum nodig
 • Douane
  geen visum nodig
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Mahe (SEZ)
 • Nationale feestdagen
  29 juni Onafhankelijkheidsdag, 5 juni Bevrijdingsdag

Kaart van Seychellen en omgeving

De Seychellen, méér dan een strandbestemming

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Witte stranden en roze rotsen mengen zich hier met het felblauwe water. En met zijn ruim 100 eilandjes is er keuze genoeg. Zoek je nog wat leuke en bijzondere activiteiten tijdens je verblijf? We stelden een speciaal lijstje voor je samen.

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Witte stranden en roze rotsen mengen zich hier met het felblauwe water. En met zijn ruim 100 eilandjes is er...

Video: In vogelvlucht door Seychellen

Paul Wex gaat op visite bij zijn vriendin die stage liep in de Seychellen. Geniet mee van de natuur, de rust, de locals en het leven in de Seychellen. Een geweldige video om erbij weg te dromen...

Paul Wex gaat op visite bij zijn vriendin die stage liep in de Seychellen. Geniet mee van de natuur, de rust, de locals en het leven in de Seychellen....