Sao Tome en Principe bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Sao Tome en Principe is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Sao Tome en Principe zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Sao Tome en Principe, kun je zien waar je het best in Sao Tome en Principe naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Sao Tome en Principe als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Waterval Cascadas de São Nicolau

Vanuit het stadje Trinidad kun je een tocht naar de waterval Cascadas de São Nicolau maken. Dit is een relatief kleine waterval in een groene omgeving, waar je ook een cacaoplantage kunt bezoeken. Als genoeg energie over hebt, beklim dan ook de Pico São Tomé, de hoogste berg op het eiland (2024 m).

Ilhéu das Rolas

Ilhéu das Rolas is een klein eilandje ten zuiden van Sao Tomé. Het eilandje ligt precies op de evenaar. Op Ilhéu das Rolas vind je een prachtig gelegen, luxe duikresort: Pestana Equador. Je hoeft hier geen kamer te boeken om te genieten van het uitstekende restaurant. Ook kun je vanaf dit resort een boot nemen naar Porto Alegre (‘de blije haven’) op Sao Tomé.

Lagoa Azul

Vlakbij de afgelegen stranden Praia das Conchas en Praia dos Tamarindos ligt de Lagoa Azul, oftewel de Blauwe Lagune. Diep blauwgroen water, omringd door groene heuvels onder een strakblauwe lucht maken de schoonheid van deze plek bijna onwerkelijk. Ga hier snorkelen of spot tussen de bladeren van de reusachtige Baobabbomen een van de vele soorten vogels van het eiland, waarvan een groot deel nergens anders voorkomt of zeer zeldzaam is.

Obo National Park

Obo National Park is een beschermd natuurpark op Sao Tomé, waarvan een groot deel de overblijfselen zijn van wat ooit plantages waren. Verder bestaat het park uit veel tropisch woud op hoger gelegen grond. Kies een van de wandelroutes en je komt langs watervallen of meren en ziet dieren van dichtbij, zoals boomkikkers of bijzondere slangen.

Forte De Sao Sebastiao

Dit fort bevindt zich in het noorden van de hoofdstad Sao Tomé. Het originele fort stamt uit 1575, maar het werd later door de Portugezen verbouwd en uitgebreid. Zo bouwde men in 1866 een vuurtoren bij het complex. Ook deze werd herbouwd (1928) en gerestaureerd (1994). In de zestiger jaren zetelde hier het Defensie Commando Maritieme Provincie, een afdeling van de Portugese regering. Vandaag de dag wordt de geschiedenis en de cultuur van het land tentoongesteld in het fort, waarin zich nu het São Sebastião Museum bevindt.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Sao Tome en Principe voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Sao Tome en Principe