Sao Tome en Principe

Voor de westkust van Afrika ligt de eilandengroep Sao Tomé en Principe . De groep bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tomé het grootste is. De eilanden zijn bergachtig en vulkanisch. De bodem is vruchtbaar, waar de bevolking in het verleden gebruik van maakte door er suiker op te verbouwen.

Later kwam een groot deel van het inkomen van de bevolking van koffie- en cacaoplantages. Helaas leeft achttien procent van de bevolking tegenwoordig nog altijd zonder stromend drinkwater en medische hulp is schaars. Wel zijn er voorzieningen voor reizigers; met name avonturiers, duikers en doorgewinterde hikers kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er een paar zeer luxe resorts. De archipel Sao Tomé en Principe telt 187.000 inwoners. Een derde daarvan woont in de gelijknamige hoofdstad São Tomé. Het merendeel van de bevolking heeft zowel Afrikaanse als Portugese voorouders.

Sao Tomé en Principe is een ideale bestemming als je van strandvakanties houdt. Op de verschillende eilanden kun je door turkoois water en over hagelwitte stranden met wuivende palmbomen wandelen. Ook zeker de moeite waard is een uitstapje naar de binnenlanden. De avontuurlijke paden door het tropisch regenwoud maken van een wandeling een hele uitdaging, maar de prachtige natuur maakt alles goed. Vogelliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Maar liefst 140 soorten exotische vogels hebben zich permanent op de eilanden gevestigd.
Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de rotskust Boca Inferno, de waterval van São Nicolau en om te duiken kun je naar Ilheu da Rolas gaan.

Informatie over Sao Tome en Principe

Alle highlights van Sao Tome en Principe

Beste foto's & tips van Sao Tome en Principe

'530262' door ejbaaijens '530262' door ejbaaijens

Sao Tome en Principe

Sao Tome en Principe

Pico Cão Grande

ejbaaijens

Als je op Sao Tomé de asfaltweg naar het zuiden rijdt, dan het je het grootste deel van de tijd de afwisselende kust aan de linkerkant. Op een gegeven moment ga je iets meer landinwaarts. Je ziet de groene bergen opdoemen. Even verder zie je midden in het landschap een naaldvormige berg: de Pico Cão Grande. Het was ooit een vulkaan waarvan door erosie alleen de harde kern is blijven staan. Een bijzonder fenomeen.

'448575' door ejbaaijens '448575' door ejbaaijens

Sao Tome en Principe

Sao Tome en Principe

Alleen op weg naar de

ejbaaijens

We rijden naar het zuiden van Sao Tomé en komen vlak langs de Pico Cao Grande. Pico Cão Grande is een vulkanische plug van 663 meter hoog en torent op kenmerkende wijze boven de omgeving uit. De berg maakt deel uit van het Parque Natural Ôbo. Het is een prachtig groen gebied dat in het zuiden leidt naar prachtige goudkleurige stranden.

'529569' door ejbaaijens '529569' door ejbaaijens

Sao Tome en Principe

Sao Tome en Principe

Het strand van Sao...

ejbaaijens

Als je van de hoofdstad van het eiland naar het zuiden rijdt langs de enige kustroute, dan kom je door het dorpje Sao Joao dos Angolares. Zeker een stop waard! Ga bijvoorbeeld lunchen op de hoger gelegen oude koffieplantage (sterrenkwaliteit), maar loop ook door de onverharde paadjes van het dorp. Een ontspannen dorpse sfeer tussen de op palen gebouwde kleurrijke huizen. Beneden bij het strand is het niet druk, maar er is wel van alles te zien!

Praktische informatie over Sao Tome en Principe

 • Officiele website
  [url="http://www.saotome.st" target=_blank]www.saotome.st[/url]
 • Beste reistijd
  december t/m februari
 • Internet extentie
  st
 • Hoofdstad
  Sao Tome
 • Aantal inwoners
  200.000
 • Oppervlakte
  1,7x Texel
 • Reistijd
  9:00
 • Talen
  Portugees
 • Religie
  christelijk (80%)
 • Tijdsverschil
  1 uur vroeger
 • Tijdverschil
  1 uur vroeger
 • Telefooncode
  239
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Visum verplicht
 • Douane
  Visum verplicht
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts, cholera-verklaring
 • Aanvlieghaven
  Porte Alegre Sao Tome & Principe (PGP)
 • Nationale feestdagen
  12 juli Onafhankelijkheidsdag, 30 september Dag van Agrarische Omwenteling

Kaart van Sao Tome en Principe en omgeving

Dit is de laatste buitenpost van Afrika

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het kleinste en minst bekende land van het continent wacht op ontdekkers.

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het klei...

São Tomé & Príncipe: de mooiste jungle-eilanden

Op de landkaart zijn São Tomé & Príncipe slechts twee groene toefjes op het blauwe canvas van de Atlantische Oceaan. Maar de eilanden voor de kust van West-Afrika, die samen het kleinste land van Centraal-Afrika vormen, doen hun reputatie als een van de laatste tropische frontiers eer aan.

Op de landkaart zijn São Tomé & Príncipe slechts twee groene toefjes op het blauwe canvas van de Atlantische Oceaan. Maar de eilanden voor de kust...

São Tomé & Príncipe

Ver van het vasteland ligt het op een na kleinste land van Afrika: São Tomé en Príncipe. Twee slaperige groene juwelen die wachten op nieuwe ontdekkers.

Ver van het vasteland ligt het op een na kleinste land van Afrika: São Tomé en Príncipe. Twee slaperige groene juwelen die wachten op nieuwe ontdekker...