Rwanda bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Rwanda is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Rwanda zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Rwanda, kun je zien waar je het best in Rwanda naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Rwanda als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Kigali

De hoofdstad van Rwanda heeft een klein centrum met een grote natuurlijke schoonheid. De stad trekt reizigers en ook locals aan vanwege de enorme kleurrijke fauna en het uitzicht over de 999 overige heuvels van Rwanda. (Rwanda staat bekend als het land met de 1000 heuvels.) Voor architectuur hoef je hier echter niet te zijn, omdat veel is verwoest en wordt herbouwd na het laatste burgerconflict.

Gisenyi

Aan de oostkust van het grote Lake Kivu vind je de resort-stad Gisenyi. Het hoge relaxgehalte trekt rijke Rwandesen, expats en reizigers aan om met geld te smijten in de villa’s, hotels en nachtclubs waar het aan luxe en lichamelijke verwennerij niet ontbreekt. Het is een beetje een vreemde bijt in de rest van het ruwe land, maar de glitter en glamour heeft ook wel iets en zal zeker niet vervelen.

Vulkanenpark

Parc National des Volcans in het noorden van Rwanda is een van de meest verbluffende locaties in de regio. Het park bestaat uit een keten van zeven vulkanen waarvan de hoogste, Karisimbi, meer dan 4500 meter is. Dit is ook de beste locatie om de zeldzame berggorilla op te sporen. Een ontmoeting met deze indrukwekkende beesten kost ontzettend veel (€ 360!), dus het is aan jouw of het de hoge prijs waard is. Boekingen kunnen gemaakt worden in de tourist office in Kigali of via Rwandese touroperators. Vertrek is vanuit Ruhengeri, dit is ook het startpunt voor tochten door de vulkanenketen.

Regenwoud

Nyungwe Forest is het grootste beschermde regenwoud in Rwanda en een van de grootste in Afrika. Het geeft uitzicht over de vulkanen in het noorden van het land en het biedt de mogelijkheid zeldzame apen te spotten. Verder beschikt het over ontzettend veel verschillende zoogdieren, bomen, vogels, planten en vlinders. Je kunt tochten maken met of zonder gids. Zonder gids kun je de gekleurde trails volgen, maar met gids maak je veel meer kans op het spotten van apen aangezien zij alle hotspots kennen.

Butare

Butare is de ‘intellectuele’ stad van Rwanda, maar bekender is het vanwege het National Museum of Rwanda. Gebouwd in de jaren negentig en vol met de culturele historie van Rwanda staat het bekend als een van de beste etnografische en archeologische museums van Oost-Afrika.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Rwanda voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Rwanda