Rwanda

Rwanda was het land van de gorilla’s en de adembenemende uitzichten, totdat burgeroorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s in 1994 - waarbij naar schatting rond de 1 miljoen Tutsi’s werden vermoord - het land verwoestte. Nu is een groot gedeelte van het land weer herbouwd, de economie trekt aan en voor reizigers is het een stuk veiliger om door het land te reizen. De grenzen met Burundi en Congo Kinshasa kunnen beter nog steeds worden vermeden vanwege het risico op het uitbreken van wapenconflicten.

Ondanks dat Rwanda echt een prachtig land is, wordt het nog steeds geassocieerd met de burgeroorlog. Jammer, want het heeft een prachtig landschap, met indrukwekkende bergen en vulkanen en in de diepe jungle berggorilla’s die bijna zijn uitgestorven. Je kunt hier prachtige gorilla-trekkings maken in bijvoorbeeld het Volcanoes Nationaal Park National Park. Een pittige meerdaagse tocht leidt je door prachtige natuur en bergachtig landschap. Je hebt hier een grote kans om oog in oog te staan met één van de vijf gorilla groepen die hier leeft. 

Maar het land heeft veel meer te bieden zoals de mooie nationale parken zoals het Akagera National Park, waar leeuwen, giraffen, olifanten, luipaarden en nijlpaarden leven. In Parc National Nyungwe Forest, een prachtige tropische bergregenwoud, vind je honderden soorten orchideeën en meer dan 275 verschillende vogelsoorten. Andere bezienswaardigheden in het land zijn de nationale monumenten voor slachtoffers van de genocide bij Gisozi en in Nyamata en Ntarama en het Nationale Museum in Butare . Rwanda is een fantastische bestemming waar je niet snel uitgekeken zal raken.

Informatie over Rwanda

Alle highlights van Rwanda

Beste foto's & tips van Rwanda

'316969' door nita92 '316969' door nita92

Rwanda

Rwanda

Bijzondere ontmoeting

nita92

Wat doen jullie hier lijkt deze kleine berggorilla te zeggen. Van alles wat we van deze wereld al hebben mogen bewonderen, is de ontmoeting met deze zachte vriendelijke beesten het me het meeste bijgebleven. Ga deze tocht nog zeker eens een keer ondernemen. Wij hadden de “pech”, dat we een loodzware tocht van 7 uur van bergkam naar bergkam hadden, de gorilla’s speelden een spelletje met ons. Maar oh oh wat was dat een ontmoeting!!

'441256' door wisseschout '441256' door wisseschout

Rwanda

Rwanda

Genocide

wisseschout

in 100 dagen tijd werden in 1994 een half tot een miljoen Tutsi's en gematigde Hutu's vermoord. In het Murambi memoriaal kreeg ik een rondleiding van de enige overlevende [ hij was voor dood achtergelaten onder een stapel lijken met een nog steeds zichtbare deuk in zijn schedel ] van de 40 tot 60.000 vrouwen,mannen en kinderen die hier in een technische school vermoord zijn. De lichamen werden begraven en met ongebluste kalk overgoten. Later zijn er ongeveer 1800 lichamen over 64 gebouwtjes op dit terrein " tentoongesteld " en de rest in een massa graf herbegraven.Van die lichamen zal ik geen foto plaatsen. Ook een deel van de kleren is opgehangen. Dit allemaal om het verhaal van deze afschuwelijke tijd te vertellen. Ik had wel degelijk een cultuurshock hier. Een " vakantiedag " om nooit te vergeten.

'297897' door ClaudiaIngmar '297897' door ClaudiaIngmar

Rwanda

Rwanda

Gorilla Kigongo wil e

ClaudiaIngmar

Deze berg Gorilla wil er langs en wie ben ik dan om hem tegen te houden. Niet dat ik enige indruk maakte. Hij maakte in ieder geval indruk op mij.

Praktische informatie over Rwanda

 • Officiele website
  [url="http://www.rwandatourism.com" target=_blank]www.rwandatourism.com[/url]
 • Beste reistijd
  juni en augustus
 • Internet extentie
  rw
 • Hoofdstad
  Kigali
 • Aantal inwoners
  7,3 miljoen
 • Oppervlakte
  60% van Nederland
 • Reistijd
  9:15
 • Talen
  Kinyarwanda, Frans en Engels
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  250
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts (verplicht!), soms choleraverklaring
 • Aanvlieghaven
  Kigali (KGL)
 • Nationale feestdagen
  28 januari Dag van de Democratie, 1 juli Onafhankelijkheidsdag, 1 augustus Oogstfestival

Kaart van Rwanda en omgeving

Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers

Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel moois, bijzonders en spectaculairs te beleven op de aarde. Heb jij de volgende mooie en unieke bestemmingen al bezocht?

Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel...

Nieuwe ontdekking: Congo-Nile Trail

Een nieuwe highlight van een reis door Rwanda is de Congo-Nile Trail, een 227 kilometer lange onverharde weg die langs het Kivumeer in het westen van het land loopt. Afrika op zijn mooist.

Een nieuwe highlight van een reis door Rwanda is de Congo-Nile Trail, een 227 kilometer lange onverharde weg die langs het Kivumeer in het westen van...