Réunion

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wandelen in Reunion

Réunion


Hou je van wandelen en wil je wel weer eens iets anders? Reunion is een must voor wandelaars! Van wandelingen van enkele uren tot wandelingen van meer dan een week....alles is mogelijk in Reunion.

Voor meerdaagse wandelingen zijn diverse mogelijkheden in de Tour des Cirques, de Haut Mafate en de Bas Mafate. Deze wandelingen verschillen van 3 tot 4 dagen en kunnen gecombineerd worden. Onderweg is geen vervoer mogelijk en slapen gebeurt in dorpsgemeenschappen die kamers verhuren of een soort van trekkers hutten aanbieden. Het eten kan op verzoek worden genuttigd bij de huis eigenaren. Deze kamers/hutten heten Gites de Montagnes en moeten vooraf geregeld worden via Centrale de Reservation - Ile de la Reunion/www.reunion.fr in Saint Denis of via een toeristen bureau op het eiland. Van de wandelingen zijn diverse kaarten beschikbaar bij de toeristen bureaus.
Voor kortere wandelingen kan je prima terecht in Hellbourg en Cilaos. De wandelingen staan beschreven op diverse kaarten die beschikbaar zijn bij de toeristen bureaus en staan ook beschreven in de reisboeken. De wandelingen staan bovendien goed aangegeven aan de wegen en de toeristen bureaus van Hellbourg en Cilaos kunnen je helpen aan wat meer gedetailleerde kaarten en informatie.
Voor alle wandelingen geldt: Begin vroeg want dan heb je de beste uitzichten. Rond het middag uur begint de mist in de bergen te zakken en zie je niks meer van eventuele uitzichtpunten en watervallen.
Aanrader korte wandelingen: 6 uur durende wandeling naar de top van de Piton de la Fournaise, de wandeling rondom Takamaka van ongeveer 2 uur en de wandeling naar Trou de Fer van ongeveer 7 uur.