Réunion bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Réunion is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Réunion zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Réunion, kun je zien waar je het best in Réunion naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Réunion als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Cirque de Cilaos

Door verschillende vulkaanuitbarstingen zijn de kraters Cirque de Cilaos, de Mafate en de Salazie ontstaan. Nu is Cilaos het belangrijkste plaatsje in het gebied, waar je verschillende wandelingen kunt maken. Ook voor mensen die niet van wandelen houden valt er genoeg te zien, bijvoorbeeld de Creoolse architectuur.

Piton de la Fournaise

Deze schildvulkaan is één van de actiefste op aarde. Piton de la Fournaisse is het boegbeeld van Réunion en bevindt zich op Piton des Neiges, een nog grotere vulkaan. De berg is vooral populair onder klimmers, de beste periode hiervoor is mei tot november, in verband met de weersomstandigheden.

Paragliden

Le Maïdo is één van de meest indrukwekkende uitzichtpunten van Réunion. Je kunt genieten van het uitzicht over de kust of kijken in de krater van Mafate, maar nog veel spannender is paragliden van de steile rots.

Strand

De bekendste strandbestemming van Réunion is St-Gilles-les-Bains. Vooral in het weekend erg druk, maar doordeweeks is het er prima vertoeven. Iets zuidelijker op L’Hermitage-les-Bains vind je een rustiger strand, waar je ook goed kan snorkelen.

Creoolse cultuur

Hell-Bourg is de hoofdgemeente van Cirque de Salazie, als je aankomt geeft een bord langs de weg aan: ‘één van mooiste plaatjes van Frankrijk’. De Fransen zijn erg trots op het centrum met zijn natuurlijke amfitheater en een overvloed aan creoolse huisjes.

Botanische tuinen

Le Jardin d’Eden ligt tegenover de hoofdweg vanaf L’Hermitage. In deze tuinen vind je allerlei tropische bloemen en planten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Réunion voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Réunion