Niger bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Niger is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Niger zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Niger, kun je zien waar je het best in Niger naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Niger als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Veemarkt van Beleyara

Deze markt is een kleurrijke belevenis, er vindt bovendien echte ruilhandel plaats tussen de Fulani en Touareg uit het noorden en Bella, Songhai en Haussa uit het zuiden.

Woodabe festival

Dit festival begint aan het einde van het regenseizoen, in september. Woodabe is een etnische minderheid in de Fulbe-groep. Iedereen neemt zijn Bororoji-koeien mee naar de graslanden, die een bepaalde minerale voedingswaarde bevatten. Door die mineralen worden alle parasieten van de dieren gedood. Cure Salée, zoutgenezing, wordt het ook wel genoemd. Hieromheen hebben de woodabe een heel ontmoetingsfestival georganiseerd: er zijn kamerlenraces, er wordt non stop gedanst en gezongen. Alle mannen trekken hun mooiste kleren uit de kast. De vrouwen lopen in groepjes achter deze mannen langs en bekritiseren hun kracht en schoonheid. Uiteindelijk kiezen drie jonge vrouwen de mooiste man uit.

Touareg festival de l'Aïr

Dit drie dagen durende festival in december, belicht allerlei aspecten van de Touareg-cultuur. Ieder jaar komen er ook meer reizigers op dit uitbundige festijn af. Uit allerlei dorpen strijden de inwoners mee om titels als mooiste tulband, best uitgedoste kameel, het mooiste Touareg-meisje, beste traditionele zangeres en beste danser. Bij dit festival horen ook een markt waar zilversmeden en anderde ambachtslieden hun producten aanbieden. De tweede avond maken de vrouwen muziek, dansen ze en klappen ze op opzwepende muziek. De danseressen treden een voor een naar voren om de vloer onveilig te maken. Sommige toeschouwers bekijken het tafereel vanaf hun kameel.

Niamey

De hoofdstad van Niger en een haven- en woestijnstad aan de gelijknamige rivier de Niger. Het is de grootste en belangrijkste stad van het land. In deze regio worden veel pinda’s verbouwd. De stad heeft een nationaal museum en een universiteit. ’s Avonds is het beste moment van de dag, omdat het dan wat koeler is.

Park W

Het park in de droge Savanne in het zuiden van Niger schijnt een van de beste wildparken van West-Afrika te zijn, met onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Aan het einde van de droge periode verzamelen de dieren zich rondom de waterpoelen en is het dus voor reizigers de beste tijd om te gaan.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Niger voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Niger