Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op foto-excursie door de zandduinen

Swakopmund,
Namibië


De zandduinen in het Dorob National Park bij Swakopmund zijn zonder meer spectaculair. De meeste mensen bezoeken die overdag. Een groot nadeel daarvan is dat de lichtomstandigheden voor fotografen bepaald niet ideaal zijn.

'Swakop Tour Company' is voor zover ik weet de enige organisatie die een speciale foto-excursie door de zandduinen in de late namiddag organiseert. Eigenaar Georg Erb neemt je mee naar de [url="http://www.swakoptour.com/dunes-tour-2" target="_blank"]'Dunes of the Namib'[/url]. Hij is een groot kenner van het gebied en daarnaast een verwoed en enthousiast fotograaf. Hij kent werkelijk alle fotografisch gezien interessante plekjes in dit gebied, waarbij hij het milieu nooit uit het oog verliest. Elk rondslingerend papiertje of stukje plastic raapt hij onderweg op.

Georg komt je circa drie uur voor zonsondergang bij je accommodatie ophalen en hij brengt je uiteraard ook weer terug. Er is slechts plaats voor maximaal 4 personen. Tijdens de toer wordt er regelmatig gestopt en geeft hij je nuttige fotografietips. En dat allemaal voor het bedrag van ongeveer 35 euro per persoon.

Kortom, een geweldige excursie buiten de gebaande paden, simpelweg omdat die er niet zijn … ;-)