Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swakopmund image

Quadrijden en sandboarden door de duinen van Swakopmund

Swakopmund
Namibië
EvelineVanPutten

Quadrijden en sandboarden door de duinen van Swakopmund

10 juni – Quadrijden en sandboarden door de duinen van Swakopmund
We hebben vannacht heerlijk geslapen! Na het ontbijt zijn we gaan lopen naar het centrum. Een half uur later kwamen we aan op de plek waar we dachten te moeten zijn. Helaas, daar was het niet. Het bleek 600 meter verderop te zijn, het andere adres dat Google-maps aangaf. Vandaag stond een quad-tour door de zandduinen op de planning. Samen met gids Shafi en één Aziaat (zijn vriend lag nog te slapen…?!) gingen we op pad. Het eerste stuk was nog niet zo spannend, maar wel heel leuk! Gaandeweg gingen we steeds harder rijden! Op een gegeven moment zaten we midden in de duinen en toen kon het avontuur pas écht beginnen! Met enorme snelheden reden we over de duinen heen, omhoog, rondje naar links, omlaag, vol gas weer omhoog, bochtje naar rechts…! We gebruikten de duinen ook steeds vaker als een soort half-pipe; met volle vaart omhoog, op het hoogste punt sturen en dan weer volle vaart omlaag. Hoe gaaf was dat! Uiteraard slipten we ook regelmatig, maar ach, dat hoort erbij! Op een gegeven moment maakte het ook niet meer uit waar we reden, we konden werkelijk overál rijden! Schuin op de duin, rondje op de duin, over de duin… Dit was echt zó vet!

Na ruim een uur rijden stopten we bij (verrassend…) een duin. Nu ging avontuur twee beginnen. Terwijl Shafi onze boarden klaar maakten, stonden wij ons te verbazen over de plek waar we stonden. Gaan we hier naar beneden? Dit steile stuk? Ja dus. Het bord waarmee we naar beneden gingen was niet meer dan een stukje triplex, met een gladde en een stroeve kant. Deze gladde kant had Shafi ingesmeerd, zodat deze nog wat gladder werd. Toen Shafi vroeg “who’s first?”, werd Eveline naar voren geduwd. Oké dan. Je moet op je buik gaan liggen met knieën gebogen en met je hand houd je de voorkant van het bord omhoog. Dan krijg je een duwtje en stuif je naar beneden! Woooooo! Wat gaat dit hard! Maar wel heel gaaf! Vervolgens ging Gerben naar beneden. Bovenaan begon hij al wat te draaien, wat resulteerde in een half traject zijwaarts naar beneden. Ook leuk! En dan begint de workout: omhoog lopen. Da’s best zweten! Eenmaal op adem gekomen, gingen we nog een keer naar beneden. Terwijl Gerben nu mooi rechtuit bleef gaan, raakte Eveline de controle kwijt en is meerdere keren 360ᴼ gedraaid! Dit resulteerde niet alleen in overal zand, maar vooral ook een hilarisch filmpje! Bij poging 3 gingen we allebei goed recht en vet ver! Daarna kwam de grootste uitdaging: vanaf een nog hogere duin met een bocht naar beneden. Zo gaaf dit! We konden er geen genoeg van krijgen en mochten van Shafi nog één laatste keer, maar dan wel op een andere manier. De Aziaat ging achteruit naar beneden (hoe eng!) en wij gingen samen zittend omlaag. Hilarisch!

Na nog wat leuke foto’s met onze quads, zijn we weer verder gereden door de duinen. Bijna overal gingen we nu full speed en we maakten de half-pipe bochten nóg hoger! Zo leuk dit! Een half uur later kwamen we nog op een mooi punt, waar we zowel de duinen als de zee konden bewonderen. Helaas betekende dat ook dat we weer terug gingen. Hoewel het zand werkelijk overal zit, was het een ware belevenis!

Op weg naar onze appartement, zijn we bij de supermarkt gestopt voor een apfelstrudel. Da’s dan weer het voordeel van de Duitse invloeden hier! En voor omgerekend € 0,75 kun je ‘m ook niet laten liggen toch? Toen we een half uur later weer in het hotel waren, zijn we eerst maar gaan douchen. Dat was hard nodig! Na het douchen hebben we boodschappen gedaan, aangezien we morgen weer gaan kamperen. Aan het einde van de middag zijn we gaan lopen over de boulevard. Op advies van de eigenaresse zijn we naar Tiger Reef Beach Bar & Grill gelopen, 3 kilometer verderop. Vanaf hier hadden we een mooi uitzicht op de zee en de zonsondergang. Uiteindelijk besloten we hier ook maar te gaan eten en dit bleek een goede keuze te zijn! Op ons gemakje zijn we weer terug gelopen naar het appartement, waar we de filmpjes en foto’s van vandaag hebben terug gekeken. Er zitten weer leuke bij!

Foto's

03201.jpg
03201.jpg
EvelineVanPutten
cd7b7.jpg
cd7b7.jpg
EvelineVanPutten