Damaraland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen onder duizenden sterren

Damaraland,
Namibië


Er staan inmiddels 245 tips over Namibië op deze site. Iets te veel om allemaal na te lopen of mijn tip er al tussen staat. Dus ik waag de gok …

Voor veel Namibië-gangers is Damaraland een vaste tussenstop tussen Swakopmund en Etosha. En terecht. Naast een werkelijk fabelachtig landschap en schitterende oudheidkundige bezienswaardigheden (rotsschilderingen van de San, versteend hout), vind je in dit gebied bijzonder wild zoals zeldzame woestijnolifanten.

Een unieke plek om te verblijven is het nog vrij onbekende Doro !Nawas Camp. Het ‘!’ geeft de klik aan uit de kliktaal van de lokale bevolking, die gedeeltelijk eigenaar is van de lodge. Deze kleinschalige accommodatie ligt in de middle of nowhere en bestaat uit een hoofdgebouw met restaurant en zwembad en 16 ruime en vooral luxe chalets.

Tot zover niks bijzonders. Maar ’s avonds na het diner begint het grote genieten. Als je nog niet moe bent kun je vanaf het dak van het restaurant met een sterrenkijker het heelal afspeuren. Maar de echte romanticus zoekt snel zijn chalet op, schuift de schuifdeuren open, rolt het bed de grote veranda op en kruipt onder het warme dekbed. Van slapen zal weinig komen, want op deze prachtlocatie kun je echt uren genieten van een fonkelende sterrenhemel recht boven je hoofd. Het is bijna jammer dat het weer ochtend wordt en de rest van Namibië op je wacht!