A road that never ends in de Kalahari woestijn

Was hier op 2010-06-02 Gepost op: 1 reacties.

Inmiddels hebben we in Windhoek onze bolide opgehaald. (Toyota Avanza) Na twee uur bij het verhuurbedrijf te hebben gestaan konden we eindelijk gaan. Ondertussen gezellig gekletst met een stel uit Sint Niklaas en Amsterdam.
Vervolgens boodschappen gedaan en een pinautomaat gezocht die het doet. (Er zijn hier blijkbaar een heleboel nationale en die pakken ons pasje niet).
Als eerst naar de Kalahari woestijn gereden. Echt een super mooie lodge! Een uur later mochten we meteen mee op safari. Met twee jeeps gingen we de woestijn in. Wij met gids Marius, de anderen met een blank meisje die overduideljk nog niet zo vaak met een jeep had gereden. Ze kwam een duin niet op en viel in panne omdat ze haar moter verzoop.
Meteen al een hoop dieren gezien: springbokken, struisvogels, oryxen (die smaken trouwens ook erg goed), black wildebeast, (roof)vogels en op de weg naar Kalahari toe ook apen.
Bovenop een duin hebben we met een glaasje in de hand naar de zonsondergang gekeken. Teruggekomen konden we aanschuiven voor een 4 gangen diner. Heerlijk! Het personeel bleek multifunctioneel, 's middags ranger, 's avonds bediening en na het eten koor! Een stuk beter trouwens dan de Thaise variant.
Vanmorgen weer vroeg opgestaan want we hadden een lange rit voor de boeg. 550 km om precies te zijn. Dit is hopelijk ook de langste rit die we gaan doen. We vertrokken om half 9 en kwamen 's middags om kwart voor 5 aan... We hebben zo'n 500 km gereden over gravel, wasbordwegen, zandpaden en droge rivierbeddingen en enorme heuvels achter elkaar (denk aan een achtbaan, nee is niet overdreven!) Dus mochten ze bij Dakar nog mensen te kort komen... We zijn nu aangekomen in weer een mooie lodge. Ondanks dat de rit wel erg lang was, hebben we wel supermooie natuur gezien. Kokerbomen, giants playground (enorme rotsen) Het lijkt onderweg ook wel alsof je alleen in dit land bent, om het half uur kom je eens een auto tegen. Voor de rest is het van god en iedereen verlaten. Af en toe eens een boerderij of wat huisjes bij elkaar.
De mensen zijn hier trouwens wel super vriendelijk.
Wat betreft het weer: behoorlijk warm en af en toe een wolkje.

Gr. Isabel
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

1 reactie(s) bij "A road that never ends in de Kalahari woestijn"

  • profile image comment

    Leuk verhaal! wij gaan ook binnenkort naar Namibie. Is het goed te doen met een normale auto, het zuiden? wij gaan van Windhoek naar beneden, kalahair, fishriver, aus en solitaire. Ik ben erg benieuwd....

    Door Sabrine • geplaatst op 2013-07-10 18:49:47

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.