Maputo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maputo image

jetlag?

Maputo
Mozambique
Zeester

jetlag?

Eindelijk is het dan zover; ik ga naar Afrika; van Mozambique via Malawi naar Zambia.
Na een wat trage start op Schiphol, vliegen we met Kenya Airlines naar Nairobi, waar we de volgende ochtend aankomen. Dachten we dat we hier net genoeg tijd zouden hebben om over te stappen, hier kwam ruim anderhalf uur extra bij en toen vertrek met een ander vliegtuig dan de bedoeling was. Het regende volgens de Kenianen te erg, dus werden er lekkere gekleurde plastic regenjasjes uitgedeeld. Het leuke van zo’n onderbreking is wel dat we elkaar een beetje leren kennen. De groep bestaat uit 18 personen, tussen de 34 en de 62.

In Maputo worden we opgehaald door een belangrijk gezelschap; onze reisbegeleider B. , de kok en de chauffeur. Tijdelijk met een klein busje, want de overland truck heeft problemen en er is een ander op weg vanuit Zimbabwe.
Het vliegveld is niet zo heel ver van het centrum van Maputo, waar ons hotel is.
We krijgen een chipkaart als sleutel en dat levert humor op. Mijn kamer staat vol met toilet artikelen en sieraden??? Dat valt nog mee, maar een ander gaat “haar” kamer in en daar staat een blote kerel midden in de kamer! Oeps. Foutjes in de planning.
Eerste indruk van de stad is niet bijzonder; veel verwaarloosde gebouwen uit de Portugese periode. Veel verkoop op straat en er zijn weinig echte winkels te zien. De vrouwen die op straat hun handel verkopen worden echt agressief als ze al een camera zien, laat staan als je een foto zou maken! Onze verkenning door de stad, brengt ons eerst naar een totaal niet in het stadsbeeld passende kathedraal; spierwit en strak. Het verhaal gaat, dat dit gebouwd is door jonge meisjes die zwanger waren en bij de geestelijke om hulp kwamen, ze kregen inderdaad hulp, maar om de schuld daarvoor af te betalen moesten ze helpen met de bouw van de kathedraal.
We lopen nog wat doelloos rond, tot we uiteindelijk een terras in de schaduw bij de tennisbaan vinden. Eigenlijk heeft niemand echt interesse in de stad! We zitten hier goed. We zitten hier goed. Sommige vallen hongerig aan op de hamburgers.
Daarna gaat een gedeelte van de groep moe terug naar het hotel voor eten in het restaurant daar. Ik ga met een groepje naar een visrestaurant, waar ze zowaar een rookvrije ruimte hebben. Het ziet eruit alsof iedere bezoeker een eigen personeelslid heeft! Het eten is heerlijk en met een lekker gevulde maag lopen we terug naar het hotel. Op straat is weinig te beleven. Later horen we dat de stad toch wel wat had te bieden; een overdekte markt, een modern winkelcentrum en een mooi oud station! May be next time!

Foto's

69225.jpg
69225.jpg
Zeester
462ae.jpg
462ae.jpg
Zeester
c323f.jpg
c323f.jpg
Zeester